https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Pomurskemu podjetju Paradajz dodatne količine termalne vode

Murska Sobota, 28.08.2018 ob 6:00  

Vlada RS je na dopisni seji pred dnevi spremenila uredbo o koncesiji za rabo termalne vode za ogrevanje objektov gospodarske družbe Paradajz. S tem bo to pomursko podjetje upravičeno do dodatnih 100.000 kubičnih metrov vode letno. 

Na okoljskem ministrstvu so tako upoštevali Paradajzovo izraženo nezadovoljstvo in pripombe v preteklem obdobju, o čemer smo pred časom že poročali. Spomnimo, da v podjetju Paradajz gradijo reinjekcijsko vrtino, preko katere bodo vračali neonesnaženo vodo v vodonosnik. Uprava podjetja pa ni bila zadovoljna glede spremembe uredbe koncesije za rabo termalne vode. Ta namreč ni predvidevala obljubljene dodatne količine vode, ki je niso izkoristili drugi upravičenci in bi naj po sklepu vlade pripadala kmetijskim uporabnikom. 

Družba Paradajz je v javni razpravi podala pripombo, s katero je pristojno ministrstvo pozvala k zagotovitvi dodatnih količin termalne vode, so za STA pojasnili v pomurski družbi. Okoljsko ministrstvo je pripombo upoštevalo in družbi odobrilo povečanje obsega vodne pravice iz dovoljenih 236.520 kubičnih metrov vode letno na 336.520 kubičnih metrov.

Prav tako so na ministrstvu upoštevali drugo pripombo družbe, od skupno treh vloženih, s katero so v Paradajzu želeli z vračanjem neonesnažene vode dobiti možnost povečanja obsega koncesije v višini vrnjene vode v vodonosnik.

Pomursko podjetje Paradajz je eden redkih uporabnikov termalne vode, ki je pristopil k celoviti rešitvi problema in bo v neobnovljivi vodonosnik termalne vode začel vračati odvzeto termalno vodo. Tako bodo doseženi ugodni okoljski učinki na okolje, predvsem pa na Ledavo. Uredba med drugim določa reinjekcijsko vrtino, skozi katero bo koncesionar vračal neonesnaženo podzemno vodo v isti vodonosnik, in obdobje uvajanja vračanja neonesnažene podzemne vode v vodonosnik, ki traja dve leti.

Z vračanjem neonesnažene odvzete podzemne vode v vodonosnik bo koncesionar lahko vplival na višino plačila za koncesijo tako v uvajalnem obdobju kot tudi po izteku tega obdobja, in sicer na znižanje višine plačila za koncesijo, še poroča portal STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2018 ob 9:24 77 gost

      Nega boljšega paradajza iz domači gred.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2018 ob 10:13 gost

      Če pa domače grede nega je pa tudi Lušt super. Malo dragi, al dober.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2018 ob 11:24 upkač gost

        10;13.......... Pa dober vam je bil tudi Italjanski Grapolo in Španski paradajz tudi in verjel,ali ne je tisti paradajz še vedno boljši od Lüšta .Tuj samo jej te paradajz iz brozge potiran z kemikalijami .Dober tek

        15 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2018 ob 16:09 gost

      Fala.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.08.2018 ob 17:53 gost

        Upkac....italjanski in spanski sta se bolj kemicno obdelana. Pa se begunci delajo tam za drobiz v katastofalnih pogojih. Raje podpiram nase delavce.

        12 11 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2018 ob 17:33 gost

      Če v Ljubljani prodajajo lušt paradajz za 1,69 eur/kg brez akcije, potem to ne more biti tapravi paradajz. Nima barve, ne okusa, najmanj pa po slovenskem, da ne govorim, o precej vodene tekočine, ko ga prerežeš. Če je to luštov paradajz, potem sem jaz desno krilo Real Madrida.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2018 ob 17:37 gost

      kot je napisal upkač, točno tako, od znotraj je kašasti-brozga, lupine se ne dajo rezat, tudi z odličnim ostrim nožem. Ta paradajz je 3x slabši od grapolo paradajza, ko tega doma na toplem dozoriš kakih 2 do 5 dni.Ni ga umetnika, ki bi ločil paradajz lušt od pardajza grapolo v tem primer. Domači je pa itak "domači", pa če je to luštu všeč ali ne, ker njegov je umetni.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.08.2018 ob 9:08 upkač gost

      gost 17:53 ^^^ Begunci saj pa bežijo za boljšim življenjem .Za jesti si naj zaslužijo . Bega pa me to da raj podpiraš naše delavce . Koliko več pa dobijo naši delavci od beguncev .Ti podpiraš bogataša in direktorja Lušta nej delavca .Kdo te to gor napelal ? Iz Španskega in Italjanskega paradajza ne teče ven voda ampak je tudi sočen in nima pol centimeterske lupine .Naši pri Lušto delajo v klimatiziranih rastlinjakih ?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.