https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

S kolesarjenjem za preprečevanje samomora

10.09.2018 ob 11:01  

Nacionalni inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Center za psihološko svetovanje Posvet in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vas vabijo, da se ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora, 10. septembra, in tudi že prej pridružite kolesarski akciji »Prekolesarimo svet«.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci z vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Ker je bila akcija v preteklih letih zelo uspešna tudi v Sloveniji, se ji pridružujemo že peto leto zapored.

V akciji lahko sodelujete do 10. septembra 2018, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomor. Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru različnih organizacij. Na kolo vabijo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine.

Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, so za udeležence pripravili tudi etikete z uradnim znakom akcije ter potrdilo o sodelovanju oziroma udeležbi. Da bi vam po končanem kolesarjenju lahko poslali potrdilo o udeležbi, vas prosijo, da po končanem kolesarjenju izpolnite spletni obrazec z vašimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov, ki ga najdete tukaj.

Na ta način bodo ob koncu zbrali skupno število kilometrov, ki jih bodo vsi udeleženci prekolesarili v Sloveniji. Seštevek bodo posredovali tudi Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer li bodo ob koncu akcije objavili skupno število prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

Samomor je v veliki meri možno preprečiti in pri tem lahko sodeluje vsakdo. To odraža tudi letošnji slogan svetovnega dneva preprečevanja samomora Skupaj za preprečevanje samomora – povezovanje je namreč ključnega pomena za preprečevanje samomora, saj le-to zahteva prizadevanja mnogih: družine, prijateljev, sodelavcev, skupnosti, zdravstvenih delavcev, verskih voditeljev, politikov in vlade. S skupnimi močmi lahko tako vsak od nas in hkrati vsi skupaj prispevamo k zniževanju števila samomorov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.