https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Predanovcih številni mladi hokejisti na Eurohockey youth festivalu Sašo Fajs

Predanovci, 12.9.2018  

V Predanovcih je v organizaciji Hokejskega kluba Triglav Predanovci minuli vikend potekal tradicionalni, letos že 10. Eurohockey youth festival Sašo Fajs, na katerem je sodelovalo 23 hokejskih ekip iz petih držav. 

Na tekmovanju so se tudi letos pomerili številni mladi hokejisti ter se tako spomnili tragično preminulega uspešnega igralca Hokejskega kluba Triglav Predanovci, Saša Fajsa. V letošnjem letu hkrati Hokejski klub Triglav Predanovci obeležuje tudi 25. let svojega uspešnega delovanja. Na turnirju, ki je v Športnem centru Predanovci potekal od petka do nedelje, so se letos zbrale ekipe mladih hokejistov iz petih držav, in sicer Avstrije, Madžarske, Slovaške, Srbije in Slovenije. Tekmovanje je potekalo v starostnih skupinah U10, U13, U16, U19 in veterani. 

Organizatorjem je šlo na roko tudi vreme, saj je bilo sredi septembra prav poletno toplo. Odigrane so bile vse predvidene tekme in mladi hokejski upi so tako doživeli obilo hokejskih dogodivščin in napetih trenutkov. Svoje hokejsko znanje in izkušenost so na napetih ter zanimivih tekmah prikazali tudi veterani.

Po sobotni memorialni tekmi so v Hokejskem klubu Triglav Predanovci podelili tudi plakete in priznanja posameznim igralcem in klubom, ki so sodelovali na vseh desetih memorialih. Na vseh 10. memorialih so sodelovali igralci Adriano Kiš iz Subotice, Denis Katančič iz Subotice in igralci iz HK Triglav Predanovci: Gašper Frumen, Alan Nemec, Mitja Dšuban, Nejc Potokar in Žan Zrinski. Na memorialu sta bila prisotna tudi starša Saša Fajsa, mama Marta in oče Jože.

Klubi so prejeli naslednje plakete:

- za sodelovanje na vseh 10. memorialih sta prejela zlato plaketo HK Spartak Subotica in HK Triglav Predanovci,

- za sodelovanje na 9. memorialih sta prejela srebrno plaketo HK Old boys Subotica in HK Moravske Toplice,

- vsi ostali klubi pa so prejeli bronaste plakete.

Vse tekme na turnirju so se uspešno zaključile brez poškodb, kar je tudi vplivalo na odlično razpoloženje od najmlajših igralcev pa vse do veteranov in lepega števila obiskovalcev. Na jubilejnem 10. memorialu je vsaka igralka in igralec prejel za spomin zlato medaljo.

V starostni skupini U 10 je zmagal HK Spartak Subotica, v kategoriji U 13 KPH Rača Bratislava, v skupini U 16 DSG Liefering Salzburg, v starostni skupini U 19 HK Spartak Subotica ter pri veteranih HK Lipovci.

Na zaključni podelitvi medalj, pokalov in priznanj je mlade hokejistke in hokejiste obiskal tudi župan Občine Puconci, Ludvik Novak, ter jim čestital in obenem zaželel nadaljnjo uspešno hokejsko kariero. Organizatorji HK Triglav Predanovci so tako uspešno zaključili še en tradicionalen, tokrat že 10. memorial »Eurohockey youth festival Sašo Fajs«, predvsem pa številnim mladim hokejistkam in hokejistom omogočili obilo športnih doživetij in druženja z vrstniki.

Končni rezultati in tabele z razvrstitvami:

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.