https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Perutnino Ptuj prodali milijarderju

25.09.2018 ob 22:00  

Na agencijo za varstvo konkurence je Skupina MHP, vložila priglasitev koncentracije za nakup deleža Perutnine Ptuj. Skupina MHP je v lasti ukrajinskega milijarderja Jurija Kosiuka.


Prodajo Perutnine Ptuj, ki ima 3600 zaposlenih, naj bi že dlje časa zahtevali upniki Slovenske industrije jekla, med njimi najglasneje ruska državna banka Sberbank in posamezni kupci obveznic.

SIJ se je za prodajo odločil zaradi razmeroma visokega neto finančnega dolga, ki je ob koncu lanskega leta znašal 334 milijonov evrov.

Foto: times.si

Za nakup Perutnine Ptuj se je zanimala tudi francoska skupina LDC, ki je največji evropski perutninar, saj zaposluje 19.500 ljudi in je lani ustvaril 3,6 milijarde evrov prihodkov. A so v Slovenski industriji jekla (SIJ), ki je v večinski lasti ruskega Dilona, na koncu očitno sklenili posel z Ukrajinci, navaja Siol.net. 

Skupina Perutnina Ptuj ima 3600 zaposlenih. Novi kupec Perutnine Ptuj pa je največja ukrajinska kmetijsko predelovalna skupina s sedežem v bližini Kijeva. MHP v Ukrajini obvladuje več kot polovični delež na trgu perutnine.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.