https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Več kot 100 odbojkarjev igralo na dobrodelnem spominskem turnirju v Ljutomeru

Ljutomer, 7.10.2018  

Mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na bivšega policista in odbojkarska Janka Rajnarja v Ljutomeru je več kot uspel.

Več kot 100 igralcev je nastopilo na turnirju, kjer je prvo mesto zasedla ekipa Odbojkarskega kluba Hoče, ki so z odlično igro v finalnem srečanju premagali goste iz Avstrije, VBK Wörther-See-Löwen. Tretje mesto je po zelo napetem dvoboju in petih nizih z ekipo Fužinarja zasedla ekipa Odbojkarskega kluba Radenci.

Dvorana Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer je bila po dolgih letih ponovno prizorišče atraktivnih odbojkarskih dvobojev. Na Mednarodnem dobrodelnem turnirju v spomin na bivšega odbojk in policista, Janka Rajnjarja so nastopile ekipe OK Hoče, OK Fužinar, OK Radenci in gostje iz Avstrije, iz Celovca, VBK Wörther-See-Löwen. Tekmovalni del turnirja so osvojili igralci iz Hoč, ki so v finalnem srečanju zelo prepričljivo osvojili prva dva niza. Trener Matej Kavnik, sicer v preteklosti tudi prvi podajalec v Ljutomeru v zlatih časih moške odbojke, je preizkusil oba podajalca in uspel motivirati svoje igralce, da so v zelo napeti končnici tretjega niza tudi tega osvojili in brez izgubljenega niza osvojili prvi #JankovMemorial. Igralci ic Celovca so po odlično in odločno odigrani prvi tekmi ter zmagi proti koroškemu drugo-ligašu v finalnem dvoboju pokazali nekaj manj. Kjub temu, da je trener Johann Huber (Pepo) opravil številne menjave, levi iz Vrbskega jezera niso našli pravega recepta kako ustaviti številne razpoložene igralce Hoč, ki so pokazali zelo tako kondicijsko kot tehnično-taktično pripravljenost  Med njimi je organizator, Cona.center Murska Sobota podelil pokal za najboljšega korektorja turnirja, korektorju Hoč, Mihi Šijancu.

Tretje mesto so po izjemno napetem dvoboju osvojili domačini, tretje-ligaši Odbojkarskega kluba Radenci iz Radencev. Tekma za tretje mesto je bila napeta do samega konca, a na začetku sploh ni kazalo na tako razburljivo tekmo. Prva dva niza so namreč zelo suvereno osvojili koroški odbojkarji. V končnici tretjega niza so potem odbojkarji Radenc uspeli v končnici zmagati. In potem še dvignili nivo igre in dokaj prepričljivo osvojili tudi četrti niz. Tudi v petem nizu smo bili potem priča pravi drami. Po nekaj začetniških napakah v zadnjem nizu so radenski odbojkarji zasluženo prišli do zmage in tretjega mesta na Mednarodnem dobrodelnem spominskem turnirju.

Če je tekmovalni program postregel z zelo razburljivimi dvoboji, pa zanimivosti in napetih trenutkov ni manjkalo tudi v revijalnem, ekshibicijskem delu dobrodelnega turnirja. Bivši odbojkarji Ljutomera, ki se jih je zbralo za dva ducata, so odigrali en niz proti ekipi Policije. In potem drugi niz proti ekipi VIP iz regije pod vodstvom selektorja Romana Ratkaia. Izid je bil v tem delu turnirja drugotnega pomena, a na koncu so se odbojkarji razšli miroljubno z neodločenim izidom.

Ob robu podelitve pokalov najboljšim ekipam, je imel krajši govor v spomin na Janka Rajnarja, Jože Štrakl, Jankov soigralec in glavni direktor  družbe Wienerberger CBME Adriatic. Pokal za tretje mesto ekipi OK Radenci je podelil komandir policijske postaje Ljutomer, Roman Zver. Drugo uvrščeni ekipi VBK Wörther-See-Löwen, je pokal podelila ljutomerska županja in častna pokrovitelja dobrodelnega turnirja, mag. Olga Karba. Pokal zmagovalcem je podelil Jože Štrakl in največji, prehodni pokal Jankova partnerka, Petra. Pokal najboljšemu korektorju turnirja, kar je bila pozicija, ki jo je dolga leta igral Janko Rajnar, je podelil bivši dolgoletni predsednik ljutomerskih odbojkarjev, dr. Jože Šumak.

Udeleženci in obiskovalci turnirja so imeli možnost treh vrst donacij. Tako prek pošiljanja kratkih sporočil (SMS) v višini 5€, kot tudi prek doniranja z nakupom vrhunskih odbojkarskih spominskih dresov za turnir #JankovMemorial. Organizator obljublja, da bodo donacije možne še vse do začetka novembra, zato vabijo vse zainteresirane k obisku posebne spletne strani www.spomincica.fit. Zbrana sredstva bodo namenjena ustanovitvi sklada Spominčica, ki bo v prvi vrsti namenjen podpori perspektivnih odbojkarjev in odbojkaric iz Murske regije. Cilj je v letu 2019 podpreti štiri ekipe odbojke na mivki v starostni skupini do osemnajst- in štiri ekipi v starostni skupini nad osemnajst let.

 

Foto: Spominica

Izidi tekmovalnega dela tunirja

Polfinalna srečanja

OK Hoče : OK Radenci – 3 : 0
VBK Wörther-See-Löwen . OK Fužinar – 3 : 0

Tekma za tretje mesto

OK Radenci : OK Fužinar – 3 : 2

Finale

OK Hoče : OK Radenci – 3 : 0

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.