https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nakup vozovnice za vlak od novembra tudi na spletu

08.10.2018 ob 11:00  

Novembra bodo Slovenske železnice (SŽ) omogočile nakup vozovnic po spletu in preko aplikacije na pametnih telefonih.

Aplikacija za spletni nakup vozovnic bo delujoča na napravah z operacijskimi sistemi iOS in Android. Prek spleta bodo potniki lahko vozovnice kupovali s kreditnimi karticami, vzpostavlja pa se tudi povezava s prodajnimi kanali, kot so PayPal, Samsung Pay in Apple Pay.

Zamenjava strojne opreme na vlakih in blagajnah Slovenskih železnic že teče, izvajajo pa se tudi zaključna testiranja spletne in mobilne prodaje vozovnic. Izvajalec projekta je konzorcij podjetij Imovation, Maegento R&D in Supra informatika, naložba pa je vredna 1,45 milijona evrov.

Na SŽ bodo v prihodnje vzpostavili tudi brezžični internet na potniških vlakih. Za vzpostavitev 1,43 milijonov evrov vrednega sistema so pred kratkim izbrali podjetja Telekom Slovenije, SRC-sistemske integracije in Mrežne tehnologije Verso iz Zagreba, poročajo na RTV Slovenija.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.