https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Gospodarska napoved za Slovenijo se je izboljšala

09.10.2018 ob 10:00  

V zadnjem poročilu o svetovnih gospodarskih obetih Mednarodni denarni sklad (IMF) Sloveniji za letos napoveduje višjo gospodarsko rast, kot je bilo napovedano spomladi.

Sklad Sloveniji za letos napoveduje 4,5 odstotno gospodarsko rast, kar je pol odstotka več kot v napovedi spomladi. Rast bruto domačega proizvoda (BDP) naj bi prihodnje leto dosegla 3,4 odstotka, kar je 0,2 odstotka več, kot je kazala prejšnja napoved.

Manj kot IMF je optimističen Urad RS za makroekonomske analize in razvoj, ki Sloveniji za letos po novem napoveduje 4,4 odstotno realno rast BDP, potem ko je spomladi napovedal 5,1 odstotno rast. Znižal je tudi napoved za prihodnje leto, in sicer iz 3,8 na 3,7 odstotka.

Obe napovedi sovpadata z zadnjimi ocenami Banke Slovenije, ki je konec avgusta presodila, da bo letošnja rast BDP med 4,0 in 4,5 odstotka.

Sklad je v svojem najnovejšem poročilu napovedal tudi rast globalnega BDP. Ta se je od junijske vmesne napovedi znižala za 0,2 odstotka na 3,7 odstotka.

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2018 ob 11:25 Golman gost

      Kaj ni puklasti K

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2018 ob 11:32 Golman gost

      Puklasti Kim je pred leti pred TV kamerami izjavil, da bo odstopil z vseh funkcij, če bo v Sloveniji pozitivna gospodarska rast! Zdaj pa vidimo, da še vedno greje svojo koščeno rit na sedežu v parlamentu. Sicer redko - za njega je pomembno, da dobi poslansko plačo. Med delovnim časom pa dela vse mogoče in nemogoče stvari, ki s poslanskim delom nimajo nič skupnega. Pa še predsednik vlade je hotel znova biti. BRUH, BRUH. Take mamo na čelu desničarjev.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2018 ob 12:41 ? gost

      Kdo je ta puklasti Kim?? Mesec, Cmerar ali Erjavec??

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.10.2018 ob 12:55 Golman gost

      ? - ne delaj se nevednega. Samo en poslanec v parlamentu je puklast. Samo en človek je dosmrtni predsednik stranke, ki na volitvah nikoli nima protikandidata. Samo en predsednik stranke v stranki ne pusti drugačnega mnenja od svojega. Kdor misli s svojo glavo takoj odleti iz stranke. Samo en poslanec nenehno manjka na sejah Državnega zbora. Ko je iz zapora hodil v parlament - edinstven primer na svetu - je bil na sejah DZ. Ko je prišel iz zapora je tudi na seje DZ redko hodil. Samo en predsednik vlade je bil puklast. Če zdaj ne veš kdo je to idi še enkrat v osnovno šolo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.10.2018 ob 17:33 ? gost

      Ja zdaj pa vem Kučan ali Židan

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.