https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Posodobljena kreativna rešitev: Slovenijo čutim. Na svoj način.

10.10.2018 ob 12:42  

Slovenska turistična organizacija (STO) je v okviru prireditve Dnevov slovenskega turizma v Portorožu predstavila posodobljeno kreativno rešitev v podporo promociji Slovenije na tujih trgih. Nov promocijski slogan oz. kreativna rešitev se tako glasi: Slovenijo čutim. Na svoj način.

Kot je na Dnevih slovenskega turizma za STA povedala direktorica STO Maja Pak, namen osvežene rešitve ni, da preseka naše dosedanje delo, saj je zgodba Slovenije kot zelene butične destinacije za petzvezdična doživetja jasna in široko sprejeta. Tako ideja Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije ostaja, čeprav se z novo rešitvijo poslavlja slogan Zelena. Aktivna. Zdrava.

Kot je v nadaljevanju še izpostavila direktorica so na STO želeli po več kot petih letih osvežiti promocijske aktivnosti in kreativno komunikacijo ter jo nadgraditi na bolj oseben način in na izkustveni ravni. To pomeni v skladu s trendi vsebinskega digitalnega marketinga in trendi današnjega novega pojmovanja luksuza, ob tem pa se tudi skozi sodobno komunikacijsko platformo še dodatno približati močnemu in potencialnemu segmentu milenijcev, je še pojasnila Pakova.

Foto: www.slovenia.info

Nova rešitev dodatno osmisli znamko I feel Slovenia (Slovenijo čutim)

Izbrana promocijska in kreativna rešitev je strokovno komisijo prepričala, ker omogoča prilagodljivo implementacijo v vse aktivnosti in še dodatno osmisli znamko I feel Slovenia (Slovenijo čutim). Po besedah Miše Novak z nacionalne turistične organizacije gre tudi za komunikacijsko platformo, ki ponuja rešitev za komunikacijo na krovni ravni slovenskega turizma, v organizaciji STO, za naslednjih tri do pet let.

Izbrano rešitev so sicer poiskali z razpisom, na katerega se je odzvalo šest slovenskih marketinških agencij. Zmagal je konzorcij agencij pod vodstvom slovenske komunikacijske agencije Yootree in v mešanem slovensko-ameriškem partnerstvu podjetij Madwise, Lanara Consulting in Moste Inc., ki izvaja aktivnosti za implementacijo ideje.

Za uporabo na spletnih družbenih omrežjih se #ifeelslovenia pridružuje #myway

Posodobljena kreativna rešitev bo za komunikacijo na krovni ravni uporabljala v angleškem jeziku besedno zvezo My way, v nemškem Meine Art, v italijanskem A modo mio. Obenem pa vzposatvla tudi nov ključnik za uporabo na spletnih družbenih omrežjih, saj se #ifeelslovenia pridružuje #myway.

STO bo novo kreativno rešitev postopno implementirala v orodja komunikacije za promocijo na krovni ravni. Tako bo med prvimi posodobljena rešitev uporabljena v globalni digitalni kampanji v letu 2019. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.