https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pol leta po odkritju ranljivosti Google zapira svoje družbeno omrežje

11.10.2018 ob 6:05  

Iz tehnološkega giganta Google so sporočili, da bodo za potrošnike zaprli družbeno omrežje Google+. V svoji programski opremi so odkrili hrošča, zaradi česar so bili zasebni podatki oseb dostopni tretjim strankam.

Google je težavo odkril v marcu, a o njej niso obvestili širše javnosti, češ da bi zaradi tega nemudoma pritegnili pozornost regulatorjev, je poročal ameriški časnik Wall Street Journal.

V izjavi je Google zagotovil, da težava ni bila dovolj resna, da bi o njej obvestili javnost. Njihova pisarna za zasebnost in zaščito podatkov je namreč pregledala zadevo in med drugim ugotovila, da ni bilo resnih dokazov o zlorabi podatkov.

Čeprav so napako odkrili in popravili marca letos je obstajala že vse od leta 2015. Zaradi ranljivosti so imele tretje stranke dostop do imena, naslova elektronske pošte, poklica, spola in starosti uporabnikov. Prizadetih je bilo do 500.000 uporabnikov, točno določenega kroga prizadetih uporabnikov pa Googlu ni uspelo določiti.

Google+ bodo po prehodni fazi avgusta prihodnje leto zaprli za potrošnike. Storitev pa bo še naprej na voljo podjetjem, ki Google+ uporabljajo za interno komunikacijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.