https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Povečanje števila delovno aktivnih

19.10.2018 ob 9:30  

Po podatkih Statističnega urada RS je bilo v Sloveniji v mesecu avgustu delovno aktivnih okoli 872.400 oseb, kar znaša 0,1 odstotka več kot julija in 2,9 odstotka več kot avgusta lansko leto. Zaposlenih oseb je bilo nekoliko manj kot 781.000 oseb, kar pomeni 0,1 odstotka več na mesečni ravni in 3,1 odstotka več v medletni primerjavi.


Kot kažejo podatki Statističnega urada RS se je število delovno aktivnih moških mesečno zvišalo za 0,2 odstotka na približno 479.900, medtem, ko je število delovno aktivnih žensk ostalo skoraj nespremenjeno in je znašalo 392.500. V mesecu avgustu je bilo 781.000 zaposlenih oseb, izmed teh je število zaposlenih pri pravnih osebah naraslo na okoli 729.600, kar pomeni 0,1-odstotno rast na mesečni ravni in 3,4-odstotno rast v medletni primerjavi. Medtem je število zaposlenih pri fizičnih osebah upadlo na okoli 51.400, kar pomeni 0,2-odstotni padec na mesečni ravni in 0,4-odstotni padec v medletni primerjavi.

Samozaposlenih je bilo okoli 91.500

Delovno aktivnih  oseb, ki so bile samozaposlene, je bilo okoli 91.500, kar znaša 0,1 odstotka več kot julija in 1,2 odstotka več kot avgusta lanskega leta. Izmed teh je bilo okoli 65.000 samostojnih podjetnikov posameznikov, približno 6600 oseb, ki opravljajo poklicno dejavnost, ter okoli 19.900 kmetov.

Najizraziteje zvišanje v predelovalnih dejavnostih

Z vidika gospodarskih panog se je število delovno aktivnih glede na mesec julij zvišalo v dvanajstih, znižalo pa v osmih dejavnostih. Do najizrazitejšega povišanja je prišlo v predelovalnih dejavnostih, in sicer za skoraj 600, medtem ko se je znižalo v dejavnosti izobraževanje, in sicer skoraj za 250 oseb.

Število delovno aktivnih se je zvišalo skoraj v vseh statističnih regijah

Gledano z vidika statističnih regij v katerih so delovno aktivne osebe zaposlene, se je število delovno aktivnih v mesecu avgustu v primerjavi z lanskim letom zvišalo v vseh statističnih regijah v Sloveniji, razen na Goriškem.

Na tem območju se je število delovno aktivnih oseb znižalo za okoli 250, kar znaša približno 45.700 ljudi. Najizraziteje se je število zaposlenih zvišalo v osrednjeslovenski statistični regiji, za približno 12.700 oseb na več kot 303.900 aktivnih oseb, še navajajo na Statističnem uradu RS.

Foto: sl.wikipedia.org

 

    Komentarji

    1. gost
      19.10.2018 ob 12:31 77 gost

      Ha,ha,ha,laž in to velika,v 10 letih sem poslal na tisoče prošenj in kakih dvesto razgovorih sem delavni invalid,ko delodajalci povem da sem delovni invalid se me prestraši kot če bi mu pokazal križ se prestraši kot vampir in mi enostavno reče ,da z tako odločbo zpiza ne dobim nikjer v tej lažljivi in zavoženi državi dela,vem da je to velika laž ampak jim politika tako svetuje in jim še naroči da nas morejo z takim sistemom iztrebiti.Vem da bi več naredil za delodajalca,kot en pijanček ali lenuh ampak jebiga če pa politika tako hoče.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.