https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

V devetih mesecih izdanih manj gradbenih dovoljenj za stavbe kot lani

03.11.2018 ob 6:00  

Od januarja do septembra 2018 je bilo izdanih za 6 odstotkov manj gradbenih dovoljenj za stavbe in v njih načrtovanih za 1 odstotek manj stanovanj kot v istem obdobju lani.

Število od januarja do septembra 2018 izdanih gradbenih dovoljenj za stavbe je bilo za 6 odstotkov nižje kot v 2017 v tem obdobju. Od tega je bilo število izdanih dovoljenj za gradnjo stanovanjskih stavb manjše za 2 odstotka, za gradnjo nestanovanjskih stavb pa za 8 odstotkov.

V mesecu septembru je bilo izdanih 533 gradbenih dovoljenj, kar je 17 odstotkov manj kot v prejšnjem mesecu. Za stanovanjske stavbe jih je bilo izdanih 231, kar je 13 odstotkov manj kot v avgustu, za nestanovanjske stavbe pa 302, kar je 20 odstotkov manj kot avgusta.

Povečala se je površina v septembru načrtovanih stavb, ki je v primerjavi s prejšnjim mesecem višja za 9 odstotkov. S tem, da se je površina s tokrat izdanimi gradbenimi dovoljenji načrtovanih stanovanjskih stavb zmanjšala za 29 odstotkov, površina načrtovanih nestanovanjskih stavb pa se je povečala za več kot polovico.

V obdobju od začetka leta do konca septembra 2018 je bilo z izdanimi gradbenimi dovoljenji načrtovanih za 1 odstotek manj stanovanj kot v istem obdobju prejšnjega leta, površina teh stanovanj pa naj bi bila za 0,2 odtsotka večja.

Z gradbenimi dovoljenji za stavbe, izdanimi v septembru 2018, je predvidena gradnja 244 stanovanj, kar je za 38 odstotkov manj kot mesec pred tem. Večina stanovanj je načrtovana v enostanovanjskih stavbah, 18 naj bi jih bilo v večstanovanjskih stavbah, eno stanovanje pa v nestanovanjski stavbi, poroča SURS.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.