https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Mukina noč čarovnic v Radencih

Radenci, 01.11.2018 ob 12:00  

Na terasi hotela Radin v Radencih se je odvijala že 11. tradicionalna Mukina noč čarovnic. Zdravilišče Radenci letos organizira 9 coprniških dni s prisrčnimi coprnicami, ki se je začelo že 27. oktobra in bo trajalo vse do 4. novembra. V prihodnjih dneh lahko v Mukinem domu pričakujemo kuharsko delavnico, ples coprnic, izdelavo coprniškega drevesa prijateljstva, dogodek pusti svoj coprniški odtis ter tek (čez čarovniške ovire) brez katerega v Radencih seveda ne gre. 


Mukina noč čarovnic je letos privabila veliko število ljudi, tako gostov hotela kot domačinov iz Radencev in okolice. Za otroke je potekalo več čarovniških ustvarjalnih delavnic, na katerih je domišljija dopuščala popolnoma prosto pot. Obenem je potekala tudi čarovniška poslikava obraza. Organizatorji so pripravili predstavitev luštne čarovniške domačije, gledališko predstavo, čarovniške stojnice s številnimi domačimi produkti in izdelki, nastop čarodeja ter čarovniški pohod z ZTŠ Radenci s čarovniškimi postojankami. Otroci so iskali čarovniški zaklad, naredili čarovniško zaprisego in se imeli možnost preizkusiti v čarovniških karaokah. Zbrane je zabaval tudi DJ. Otroci so lahko tudi jahali konje na bližnji travnati površini. 

Danes od 19. do 21. ure v Mukinem domu poteka Zavrti coprniško kolo sreče ali nesreče. V Petek, 2. novembra, bo med 9. in 10. uro potekala kuharska delavnica, kjer bodo glavne sestavine skuta in coprniški duhci, zvečer med 19. in 21. uro delavnica za naslovom Nauči se, kako plešejo coprnice. 

Vikend prav tako ponuja pestro dogajanje, saj bo v soboto, 3. novembra potekala izdelava coprniškega drevesa prijateljstva (9. - 10. uro), in tek čez čarovniške ovire (19. - 21. uro), v nedeljo, 4, novembra delavnica Pusti svoj coprniški odtis. 

V Radencih so te dni na enem od dveh krožnih križišč postavljene tudi tri čarovnice, ki so delo predsednice Turističnega društva Radenci, Karmen Žibret Kavčič. Marsikateri mimoidoči sprehajalec ali kolesar ob teh čarovnicah opravi tudi fotografiranje.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.11.2018 ob 20:02 Luka0112 gost

      ==_Poiščite Gola Ženske v vaši soseski tukaj: Nome.Ga/Zenske

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.