https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Hokejisti Lipovec zmagovalci Interlige

Bratislava, 30.5.2011  

Bratislava je postala srečno mesto za hokejiste Lipovec. Na zaključnem turnirju četverice, ki je potekal ta vikend, so namreč postali prvaki srednjeevropske Interlige v hokeju na travi.

Dobra dva tedna po velikem uspehu članic Moravskih Toplic, ko so povsem nepričakovano osvojile srednje evropsko ligo v športnem parku Terme 3000 v Moravskih Toplicah, je zdaj podoben podvig uspel še članski ekipi Lipovec, ki je v  vzhodnem predmestju Bratislave na zaključnem turnirju najprej premagala četrtouvrščeno ekipo rednega dela, madžarski Rosco,  v finalu pa še izredno močno češko ekipo Hradec Kralove. Letos prenovljena interliga, ki  se je v zadnjem letu razširila na območje kar šestih držav je bila odlično organizirana in izvedena.  Drugi slovenski predstavnik v konkurenci članov, ekipa Moravskih Toplic, je zasedla deveto mesto.

Polfinale:

Lipovci : Rosco (Madžarska) 3:0 (2:0)

Strelci za Lipovce: Uroš Stanko 2 in Robert Mesarič

Finale:

Hradec Kralove (Češka) : Lipovci 1:4 (0:1)

Strelci za Lipovce: Martin Mesarič 2, Boštjan Stanko in Franc Maučec.

Sredi prihodnjega tedna bodo lipovski hokejisti odpotovali še na Portugalsko, kjer bodo v mestu Lousada od 9. do 12. junija sodelovali na evropskem klubskem prvenstvu tipa Challenge I. Na zelo močnem turnirju poleg naših prvakov nastopajo še najboljše ekipe iz Avstrije, Švice, Češke, Walesa, Hrvaške in Portugalske.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.