https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Industrijska cona Mele privabila nove investitorje, na vrsti država

Gornja Radgona, 14.11.2018 ob 19:00  

Projektna skupina za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za industrijsko cono Mele sporoča, da v prihodnje treba nadaljevati z aktivnostmi ter dvigniti gospodarstvo v občini Gornja Radgona na še višjo raven. Danes so na nekatere parcele že vpisane parcele številke ter imena podjetja, ki je pripravljeno investirati. Lokalna skupnost je pri tem »odigrala" svojo vlogo, zdaj je na potezi država. 


Projektna skupina za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za industrijsko cono Mele jasno sporoča gospodarstvenikom, novemu izvoljenemu občinskemu svetu, županu, da je nujno nadaljevati z aktivnostmi, ki so povezane z zaključkom projekta. V občinskem podrobnem prostorskem načrtu so že navedene gospodarske družbe, ki imajo neposredni interes investiranja v to industrijsko cono.

To so podjetja ELERAD International d.o.o.,  VAR d.o.o., Arcont Okna&Vrata IP, d.o.o, Radgonske Gorice Gornja Radgona d.d., REFLEX d.o.o. in dolgoročno tudi Družba PANVITA, Mesna industrija Radgona d.d. Občina Gornja Radgona je predvidela zemljišča tudi za Komunalo Radgona d.o.o., ki se sedaj nahaja v mestu oziroma v neposredni bližini stanovanjskih blokov in hiš. 

V načrtu je tudi širitev industrijske cone Mele, v smeri podjetja Odelo Slovenija, podjetje za razvoj, proizvodnjo in trženje Avtomobilskih delov, d.o.o., kjer so danes še kmetijska zemljišča. Po besedah podžupana Občine Gornja Radgona, Roberta Žinkoviča, naj bi podjetje Odelo na Meleh razširilo svoj tehnični in razvojni oddelek, kar bi pomenilo nova delovna mesta tudi za visoko izobražen kader. V podobno smer gredo tudi druga podjetja, žal pa se podjetja srečujejo tudi s pomanjkanjem določenega kadra v lokalnem okolju. Naj pri tem poudarimo, da kadrovske štipendije v omenjenih podjetjih vsekakor poznajo, mlade bi bilo treba le informirati o prihodnjih zaposljivih poklicih profilih v občini Gornja Radgona. Lokalna skupnost in občina je na 25. seji občinskega sveta sprejela podrobni občinski načrt, izvedena je bila tudi parcializacija, cenitve premoženja. Projektna skupina skupaj z gospodarstveniki Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sporoča, da je treba pospešiti aktivnosti za pridobitev nezazidnih stavbnih zemljišč. To bi veliko pripomoglo k razvoju občine Gornja Radgona, ki je tesno povezan z gospodarstvom. 

Gospodarske družbe so v zaključni fazi sprejemanja poslovnih načrtov za poslovno leto 2019 in investicijska vlaganja so pomemben dejavnik v vsakem poslovnem trgu. "Zdaj smo prišli do točke preloma" še sporočajo iz projektne skupine in dodajajo, "zdaj je na potezi država". Potrebno se je dogovoriti o lastništvu nezazidnih stavbnih zemljišč v lasti države Republike Slovenije, katera upravlja Agencija za gozdove. 

Župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko se je na sestanku zahvalil vsem podjetnikom, ki vztrajajo v domačem lokalnem okolju in ne razmišljajo o vlaganjih drugje. So lep dokaz, da jim ni vseeno za razvoj domačega kraja. Pri tem župan Stanislav Rojko dodaja, da je lokalna skupnost »odigrala svojo vlogo, tako kot je prav«. 

Z zaključkom današnjega dneva se projektni skupini izteka mandat, prav tako županu občine Gornja Radgona in njegovi ekipi. Vsi prisotni verjamejo, da bo še letos ustanovljena nova skupina, ki bo nadaljevala začrtano pot. Župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko še posebej opozarja, da je v proračunu občine za naslednje leto treba zagotoviti dovolj denarja za nakupe zemljišč za potrebe širitve industrijske cone Mele.

Dolga leta se je samo govorilo o širitvi industrijske cone Mele, naj tokrat resnično po novem letu »zabrnijo stroji«. Danes že vpisane parcelnne številke in ime podjetja, ki je pripravljeno investirati. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.11.2018 ob 20:46 Fafleki gost

      In dragi kapitalisti, kje boste dobili delovno silo za vaše megalomanske projekte ? Še dobro, da je osterajh blizu, pa da se delavci ne dajo več zajeba.va.ti !

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.11.2018 ob 22:03 pipipi gost

      In dragi kapitalisti, kje boste dobili delovno silo za vaše megalomanske projekte ? Še dobro, da je osterajh blizu, pa da se delavci ne dajo več zajeba.va.ti !

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.11.2018 ob 22:18 Jožek Pomožek gost

      Še malo brezplačne reklame za Rojka tik pred volitvami. Baje obljublja 1.000 novih delovnih mest v naslednjem mandatu. Kje bodo vzeli delavce? Bodo pripeljali hrvate, bosance in madžare? Si radgončani res želimo tega? Ali je ostala infrastruktura (ceste, križišča, vodovod, čistilna naprava,...) "požre" toliko novih zaposlenih?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.11.2018 ob 4:37 Ff gost

      Če nebo minimalca bo delavcev dovolj!! Drugače pa je tu Avstrija,za naše delavce!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.11.2018 ob 10:17 Miha gost

      1000 novih delovnih mest ne prenese prometna infrastruktura. Da ne spomnim, da imamo pa veliko nezaposlenih z visjo izobrazbo ki nimajo niti moznosti da bi sami kaj ustvarjali saj radgona ne ponuja prostorov za storitvene dejavnosti. In poteh hodijo pac k nam v Lenart ;)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.11.2018 ob 11:00 pri koritu gost

      zakoj se faca celeca¸kaže v vsakem članku. Me prav zanima, če je plačal to reklamo. Je vse dokumentirano in bo šlo na računsko sodišče za dokazovanje stroškov volilne kampanje

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.