https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pozor! Izdelki niso varni za uporabo

28.11.2018 ob 12:05  

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča potrošnike, da trgovska veriga Mercator d.d. izvaja odpoklic lešnikov in študentske hrane (blagovna znamka Biozone). O umiku izdelka so bili obveščeni tudi s strani podjetja Spar Slovenija d.o.o., in sicer, izvajajo umik deserta z okusom čokolada banana, zaradi možnosti prisotnosti tujka v živilu.

Mercator d.d. izvaja odpoklic lešnikov in študentske hrane (blagovna znamka Biozone) iz prometa, zaradi prisotnosti aflatoksinov, ki presegajo dovoljeno mejo v živilu. Potrošnike, ki so omenjena živila že kupili, pozivajo, da jih ne uživajo in da jih lahko vrnejo na prodajno mesto.
Podatki o odpoklicanih živilih:
Živilo: Lešniki BIO BIOZONE
Rok uporabe: 1.6.2019
Lot/serija: B008-2018 in B007-2018
Pakiranje: 150 g

Živilo: Študentska hrana BIO BIOZONE
Rok uporabe: Vsi roki uporabe
Lot/serija: G007-2018 in G008-2018
Pakiranje: 200 g
Poreklo: Turčija
Dobavitelj: Rhumveld Winter&Konijn B.V, Nizozemska
Pakira: Biopak, d.o.o. Lukovica
Prodaja: Prodajalne Mercator d.d. (blagovna znamka Biozone)

 

 

Živilo: Desert čokolada banana

Blagovna znamka: Spar Premium

Rok uporabe: 10. 12. 2018

Pakiranje: 90 g

Distributer: Spar Slovenija d.o.o., Ljubljana

Potrošnikom, ki so omenjeno živilo kupili, svetujejo naj ga ne uživajo in ga naj vrnejo na prodajno mesto.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.