https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Naprodaj 11 lokomotiv Slovenskih železnic

21.11.2018 ob 11:20  

11 lokomotiv Slovenskih železnic je naprodaj v skupni vrednosti 1,96 milijona evrov. Rok za oddajo ponudbe je 10. december 2018, do 11. ure. 10. decembra 2018, ob 12. uri pa bodo na sedežu v Ljubljani te ponudbe javno odprli. Pred oddajo ponudbe si lahko lokomotive tudi ogledate. 


Lokomotive, ki so naprodaj stojijo na različnih postajališčih, kupci pa si jih lahko pred oddajo ponudbe tudi ogledajo. V Mariboru skupni ogled lokomotiv organizirajo 29. novembra 2018, ob 9. uri, v Zidanem Mostu 30. novembra 2018, prav tako ob 9. uri, v Novem mestu pa bodo lokomotive na ogled 3. decembra 2018, ob 9. uri.

Cene lokomotiv se gibljejo med 91.600 evrov in 180.800 evrov brez DDV, ponudniki pa nesmejo ponuditi nižje cene. Do roka za oddajo bodo morali zainteresirani kupci plačati varščino, ki se bo uspelemu ponudniku vračunala v kupnino, neuspelim pa bodo varščino vrnili v 15 dneh po javnem odpiranju ponudbe.Strokovna komisija Slovenski železnic bo 10. decembra 2018, izvedla javno odpiranje ponudbe, predlagal pa bo tistega, ki bo ponudil najvišjo ceno. Na Slovenskih železnicah so si pridržali pravico do enega kroga pogajanj, da bi dosegli čim boljše pogoje prodaje. 

Kupci, ki bodo oddali ponudbe za nakup lokomotive, ne smejo imeti blokiranega nobenega transakcijskega računa v zadnjih šestih mesecih, in ne smejo biti davčni dolžnik. Prav tako morajo imeti do roka oddaje ponudbe poravnane vse zapadle neplačane obveznosti do katerekoli družbe v skupini Slovenskih železnic. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.11.2018 ob 17:17 boris gost

      baje ka se vsi večji Evropski muzeji zanimajo za slovenske lokomotive

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.11.2018 ob 22:43 DEBELI FUKJENEC gost

      Dve lokomotivi in deset vagonov bi lahko kupila MOMS, da bi množico turistov vozili okoli Soboškega morja. Železnico pa Pomgrad zgradi v enem tednu, ker so zelo hitri pri delu. Župan Jevšek, če do tega pride, zahtevam 5 % zaslužka za dobro idejo.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.11.2018 ob 17:50 rUDI gost

      jes bom eno odkupil, da bom prevažal migrante od morja v prekmursko prestolnico. Nato pa po goricah s kolesom, saj imamo dosti praznih "vinskih kleti", naj se ga Maročani pa Iranci malo nažgejo. Pa malo bom pozval tudi vlado, na kak piknik, ko se bodo že migranti udomačili.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.