https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Cenejše cene bencina in dizla

04.12.2018 ob 12:15  

Ob polnoči sta se regulirani ceni bencina in dizla znižali. Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina se je pocenil za 4,3 centa, liter dizelskega goriva pa za 7,1 centa.


Liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest tako stane 1,226 evra, liter dizelskega goriva pa 1,269 evra. Dizel zaradi visoke cene mineralnega dizla in biodizla na svetovnih trgih tako ostaja dražji od bencina.

Gre za največjo pocenitev dizelskega goriva od leta 2007, od začetka letošnjega oktobra pa se je dizel pocenil za več kot 30 odstotkov. Naftni trgovci cene 100-oktanskega, 95-oktanskega, dizelskega goriva in kurilnega olja na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami, drugod po državi pa sta ceni 95-oktanskega in dizelskega goriva regulirani. 
Višina cene se določa v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov vsakih 14 dni in sicer na podlagi gibanja cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-euro. Pri izračunu cene se upošteva tudi biokomponenta.

Kot zanimivost naj dodamo, da je bila 4. januarja 2007 cena 95-oktanskega goriva 0,974 eura, cena dizelskega goriva pa na isti datum pa 0,924 eura na liter. 

 



    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2018 ob 14:20 cerer gost

      Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje z znanjem, ki ponuja spletno delo doma. Sedaj si lahko zaslužite do 500 dolarjev na dan doma kmalu po nekaj urah dela v obrazu. Pridružite se nam in obišcite našo spletno stran za vec podrobnosti. obišcite ++++++...>>>>> www.Cash74.Com

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.12.2018 ob 19:49 gost

      Za 70 centof,bi moral biti cenejši,pa bi še bil predrag.Samo te za lopove pri koritah nebi dosti ostalo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.12.2018 ob 0:06 nafta gost

      Dizli se itak počsi ukinjajo. V Nemčiji imajo kraje, kjer je promet z dizli že prepovedan. DRugo leto sledijo nekateri odseki avtocest. Skrajni čas. Enostavno je že, da se cena dizla krepko dvigne in ga nihče ne bo več uporabljal.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.12.2018 ob 17:00 gost

        Budalo,na koj do pa te tovornjake vozile,pa ko do kmetje v traktorje točili???????Ti bumbar boš pred njime privezane pa boš je vlačo????

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.