https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Prekmurec Adrian Gomboc med letošnjimi najboljšimi športniki Ljubljane

14.12.2018  

Na slavnostni prireditvi, ki jo že tradicionalno skupaj pripravljata Športna zveza Ljubljane in Mestna občina Ljubljana, so podelili priznanja najboljšim športnicam in športnikom v iztekajočem se letu 2018 ter tudi najzaslužnejšim športnim delavcem. 

Prekmurski judoist Adrian Gomboc je bil evropski prvak do 66 kg

Poleg prekmurskega judoista Adriana Gomboca so letošnji najboljši športniki Ljubljane postali še nogometaši Olimpije, rokometašice Krima ter plesalka modernih plesov Lana Smolnikar. Judoist Adrian Gomboc je bil evropski prvak do 66 kg in je tako poleg plesalke Lane Smolnikar, ki je zmagala na svetovnem prvenstvu v šov plesih, na slavnostni prireditvi v Ljubljani prejel najprestižnejšo lovoriko. Z nazivom trenerja leta sta bila nagrajena tudi trenerja najboljših posameznikov, Rok Drakšič in Jan Ravnik.

Drugi mesti po izboru Športne zveze Ljubljana sta zasedla balinarka Nina Volčina, bronasta na SP, in kajakaš v spustu na divjih vodah Simon Oven, svetovni prvak. Tretja sta bila telovadec Sašo Bertoncelj, srebrn na EP, in judoistka Maruša Štangar, sedma na SP.

Nogometaši Olimpije so bili državni in pokalni prvaki Slovenije

Podelili so tudi nagrado za najboljšo mlado osebnost, ki sta jo letos prejela tenisačica Kaja Juvan in rokometaš Domen Novak, nagrade za življenjsko delo pa so prejeli Andrej Pregelj, Rudolf Zupanc in Janez Milavec. Na razglasitvi, ki je potekala v Festivalni dvorani v Ljubljani, sta nagradi za najboljša alpinista leta prejela Luka Jeglič in Marija Stražar. Nogometaši Olimpije so bili državni in pokalni prvaki Slovenije, kar je uspelo tudi rokometašicam Krima, ki pa so bile tudi tretje v regionalni ligi.

Na podelitvi se je zvrstilo kar 176 nagrajencev

Na podelitvi najboljšim športnicam in športnikom Ljubljane se je sicer v uri in pol zvrstilo kar 176 nagrajencev, ki so ob vmesnih točkah uživali ob glasbenih, plesnih in športnih nastopih.

Za življenjsko delo na področju športa so priznanja prejeli Janez Milavec iz Avto moto društva Slovenija avto, Rudolf Zupanc iz TVD Partizan Tabor in Andrej Pregelj iz Športnega društva ŠD Sokol Bežigrad. Slavnostno prireditev je povezovala Uršula Majcen, dogodek pa je gostila Festivalna dvorana v Ljubljani.

 

    Fotogalerija