https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V Slovenijo prihaja Luč miru iz Betlehema

15.12.2018 ob 11:15  

V Novi katedrali v avstrijskem Linzu bo danes potekal svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema. Sprejema se bodo udeležili tudi slovenski skavti, ki bodo Luči miru iz Betlehema prinesli in razdelili v Sloveniji. Letošnje geslo akcije se glasi Delimo plamen - zanetimo mir.


Slovensko odpravo bodo sestavljali člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Združenja bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov ter Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Predstavniki bodo še v isti noči iz sobote na nedeljo plamen Luči miru iz Betlehema ponesli na vse konce Slovenije, kjer bodo 16. decembra potekali regijski sprejemi, so zapisali pri Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Letošnje geslo povzema vzporednico med plamenom in mirom, ki je vzpostavljena v poslanici in jo izraža v obliki vabila. Poslanica pa govori o tem, da je plamen pri meni. Odločil sem se, da ga sprejmem in sedaj imam priložnost, da ga širim naprej. Ta priložnost je hkrati tudi odgovornost, da pomagam bližnjemu – že od samega začetka je bila akcija ustanovljena z namenom, da bi pomagali otrokom, ki potrebujejo pomoč. V nadaljevanju poslanice se poistovetim s svečo, ki je simbol luči in ugotavljam, da le-ta z gorenjem izginja. Sam pa se zavedam, da človek s svojim darovanjem in s pomočjo bližnjemu ne bo nikoli izginil, če bo gorel iz ljubezni. Na koncu se zavem, da nisem edini, ki gori. Vem, da nas je več, in da lahko skupaj zgradimo velik ogenj ljubezni, ki ga ne bo mogel pogasiti noben nemir.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Plamen Luči miru bodo prihodnji teden ponesli tudi predstavnikom države in v drugim ustanovam. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ga bo plamen sprejel v ponedeljek, predsednik vlade Marjan Šarec v sredo, predati pa ga nameravajo tudi vodstvu DZ, na policijo, vojsko, ministrstva ter veleposlaništva.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.12.2018 ob 18:01 miha gost

      kaj ti pomaga luč iz betlehema, če v srcu gojiš zamero do bližnjega, kot je naročil jezus, pojdi in se spravi z ljudmi in zasijala ti bo luč v srcu

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.