https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Metal klavnica v MIKKu

MIKK, 17.12.2018 ob 14:30  

V soboto zvečer je v prostorih kluba MIKK v Murski Soboti potekala tradicionalna “Metal klavnica.”


Na dogodku so nastopile slovenske skupine Ater Era, SMRT in Carnifliate.

Ater Era (Slo)

Ater Era je projekt ki je nastal leta 2006. Gre za bend ki z mešanico težko-metalnega in psihadeličnega zvoka izraža nelagodje in upor. Ater Era so posneli in izdali tri albume, »In autumns solitary decline« (2011), »Beneath inanimate grime« (2013), in »Clades« (2017), ki bo k malu izšel tudi na dvojni vinilni plošči.

Ater Era imajo za sabo dve evropski turneji in številne nastope praktično v vseh klubih v Sloveniji. Novejši material je žanrsko težje opredeljiv in se precej razlikuje od black metalskih korenin izraženih na prvih dveh albumih. Skladbe so daljše in bolj razgibane, v muziki je čutiti povečana prisotnost dooma in sludge-a, nadgradnja, v obliki pristne psihadelije pa le še poudarja njihovo težo, s čimer Ater Era bolj kot kdajkoli prej izražajo odpor do zapsihirane družbene realnosti.

Njihove nastope zaznamuje izredno masiven in glasen zvok ter dinamičnost na odru.


SMRT (Slo)

SMRT je štiri- članska Spiritual death metal skupina iz Prekmurja, katera je pred kratkim izdala EP "The Will To Power" in EP "Third Eye Open" in prvi Live album "SMRT - Live at Breka".

Carnifliate (Slo)

Death/Deathgrind metal band iz Velenja - Slovenija.

Trenutni člani skupine so Grega Cestnik na bobnih, Žiga Ring na kitari, Tilen Kirbiš na vokalih ter Matej Voglar na bas kitari.

Skupina je nastala leta 2013, končno podobo pa dobila v začetku leta 2014 in istega leta je sledil prvi koncert v Velenju. Na začetku so se preigravale priredbe skupin kot so Obituary, Decapitaded in Lamb of God, kmalu za tem pa so začeli ustvarjati avtorsko glasbo. Nastali so prvi komadi Slaughterlust, Blood On My Tombstone in God’s Cock. Nato je sledilo veliko število koncertov po vsej Sloveniji in tudi sosednjih državah. Nastopili so tudi na festivalih kot so Live After Death, Vratolom, Breka Fest, Kunigunda in si delili oder z velikimi bendi kot so Benighted, Gutalax, Acranius, Analepsy, Noctiferia. Prvenec Slaughterlust je bil izdan marca leta 2016 in leto kasneje je imel band prvo turnejo (Slaughterlust tour) po Madžarski, Romuniji in Bulgariji, v namen promociji albuma. Marca 2018 so imeli drugo turnejo (March of Death tour) po celotni Romuniji in tudi na Hrvaškem z skupino Snogg.

Skupina trenutno ustvarja na materialu za drugi album Disgusting Festivities, ki bo izdan konec leta 2018, kot napoved za album je pa letos že izšel singel Compel Insemination.

 

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.12.2018 ob 16:31 bine gost

      TO PA JE ZBOR D A J Z I J E V !!!! To pa ni človeško ! Še zveri bi ponorele !

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.12.2018 ob 17:23 Fidlboy gost

      Upam, da so vsi preživeli, pa da niso nobenega razmesarili pa zaklali. Vseeno je to lažje za prebavljat in poslušat kot Zečiča in Erbusovo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.12.2018 ob 18:34 metal gost

      Rajši tau nouč pa den, kak pa 1 voro Niko Zvorjan

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.