https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Prvi vstop v novo leto že ob enajstih dopoldan

31.12.2018 ob 9:45  

Danes bo ves svet vstopil v leto 2019. Prvi bodo na tihem oceanu, tradicionalno pa bodo po svetu bobneli ognjemeti, doneli zvonovi in svetile projekcije.


Prvi bodo v novo leto vstopili Kiribati, tihomorsko otočje sestavljeno iz 33 posameznih otokov. Ti bodo koledarje obrnili že ob 11. uri. Na Kitajskem bodo slavili ob 17.00, zadnji na svetu pa bodo na Bakerjevem otoku in sicer v torek ob 13.00 po našem času.

Pariz

Živahno bo po večini svetovnih prestolnic, enako tudi v Murski Soboti. V Parizu bodo preskok v novo leto proslavili s svetlobno predstavo na temo bratstva in ognjemetom, protestniki gibanja rumenih jopičev pa so za danes še enkrat napovedali stavko.

 

Anglija, Škotska, Nemčija in Avstrija

V Londonu bo ognjemet ob “Londonskem očesu,” znameniti Big Ben pa bo ob novem letu praznoval 160. rojstni dan. V škotskem Edinburghu se v sklopu festivala Hogmany prehod v novo leto odvija kar 3 dni, v nemškem Berlinu bo potekalo več koncertov, zelo pa so poostrili tudi varnostne razmere. Podobno bodo varnost zaostrili na Dunaju, kjer bo prisotnih več policistov kot običajno.

ZDA

Na trgu Times Square v New Yorku se na vsak silvestrski večer zbere približno milijon ljudi, ki skupaj odštevajo in opazujejo spust kristalne krogle. Prvič so jo spustili že leta 1907.

 

Vas zanima katere so najbolj pogoste novoletne zaobljube? Preberite TA članek.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.12.2018 ob 10:18 ddd gost

      Ka bluzite, prvi v pondelek ob 11, zadnji pa v torek ob 13? Pa ka ma den 26 ur?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.12.2018 ob 10:49 joe gost

      http://mb.ipaslovenija.org/vzhod%20zahod%20sonca/Astronomija/cas_svet.htm

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.