https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

To sta nagrajena filma

08.01.2019 ob 11:00  

V nedeljo, 6. januarja 2019, je združenje tujih dopisnikov Hollywooda, na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus za najboljša filma razglasilo film, v kategoriji drama: Bohemian Rhapsody in film, v kategoriji glasbenih filmov ali komedij: Green Book. 

V nedeljo, 6. januarja 2019, je potekala 76. podelitev filmskih in televizijskih nagrad zlati globus. Združenj tujih dopisnikov Hollywooda je razglasilo za najboljši film, v kategoriji drama: film Bohemian Rhapsody, v kategoriji glasbenih filmov ali komedij pa film Green Book. ˝Podelitev zlatih globusov je tokrat minila brez politiziranja nastopajočih in voditeljev Sandre Oh ter Andyja Samberga, ki sta se norčevala iz oskarjev, saj najbolj prestižna podelitev nagrad za film, ki bo konec februarja, še nima voditelja ali voditeljice. "Delili bomo nagrade in srečnik iz občinstva bo lahko gostil podelitev oskarjev," je dejal Samberg. Skupaj s Sandro Oh sta se prav tako izogibala zbijanju šal na račun nominirancev in prisotnih,˝ so zapisali na STA. 

Foto: variety.com

Rami Malek, je osvojil zlat globus za film režiserja Bryana Singerja, o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody. Ob prejemu kipca pa se je posebej še zahvalil Freddyju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja. ˝Green Book z Mahershalom Alijem v stranski in Viggom Mortensenom v glavni vlogi je imel pet nominacij, poleg nagrade za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je zlatega globusa odnesel tudi Ali. Film pripoveduje zgodbo o temnopoltem glasbeniku in belem šoferju ter telesnem stražarju v 60. letih prejšnjega stoletja,˝ so zapisali na STA.

Foto: 24ur.com

Zlati globus za moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji, je dobil Christian Bale (mož iz ozadja), nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji pa je dobila Olivia Coleman, ki v filmu ˝Najljubša˝ igra  kraljico Ano. Glenn Close je odnesla že svoj tretji globus, razglašena pa je  bila za najboljšo igralko v drami z naslovom Žena. Lady Gaga je bila prikrajšana za nagrado, v kateri je veljala za favoritinjo. Dobila pa je nagrado za pesme Shallow, v filmu Zvezda je rojena, ki jo je napisala skupaj z Markom Ronsonom, Anthonyjem Rossomandom in Andrewom Wyattom. Spider-Man: Novi svet pa je bil proglašen za najboljši animirani film. 

Foto: zadovoljna.si

Letos so tudi prvič podelili nagrado za življenjske dosežke v televizijski umetnosti. Kot prva jo je dobila komičarka Carol Burnett, po kateri je nagrada tudi dobila ime. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2019 ob 12:49 Gremovkino gost

      Google prevajalnik ali kaj hujšega?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.