https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, katera beseda je zaznamovala leto 2018

11.01.2019 ob 9:10  

Leto 2018 je najbolj zaznamovala beseda čebela.

Beseda čebela je zaznamovala leto 2018. Na glasovanju, ki so ga pripravili na ZRC SAZU (Znanstvenoraziskovalnem centru Slovenske akademije znanosti in umetnosti), je zmagala beseda čebela.

Skupno so imeli več kot 200 predlogov, med katerimi so izbrali 10 finalist, med katerimi so bile: generalka, orbanizacija, risoroman, sovraštvo, tekstati, mikroplastika, skodelica kave, čebela, tipanka in varda. Več kot 2000 glasov je dobila beseda čebela, na drugem mestu je beseda mikroplastika, na tretjem mestu pa beseda skodelica kave. 

Foto: worldatlas.com

20. maj, je od leta 2018 naprej, razglašen za Svetovni dan čebel, ki ga je na slovensko pobudo razglasila Generalna skupščina OZN.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.