https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Evropski dan številke za klic v sili

11.02.2019 ob 11:00  

Danes, 11. februarja, obeležujemo evropski dan enotne številke 112 za klic v sili, ki opozarja na varnost in ravnanje v primeru nesreč. 


Že od leta 1991 lahko številko 112 brezplačno pokličemo v  vseh evropskih državah. V najbolj idzivnih državah, tudi v Sloveniji, na klic številke 112 odgovorijo v 10 sekundah v kar 90 odstotkih klicev. Operaterji na telefonski številki 112 posredujejo pomoč zdravnikov, gasilcev, veterinarjev ter gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot. Zloraba številke 112 je, tako kot zloraba drugih številk za klic v sili, kazniva v večini držav.

˝Kot navajajo v sporočilu Evropske komisije, je leta 2015 Slovenija kot prva država v Evropski uniji uvedla sprejem eKlicev na območju cele države za vozila, ki že imajo vgrajene naprave za samodejno ali ročno proženje klicev v sili ob prometnih nesrečah. Ob klicu se vzpostavi povezava prek omrežja operaterja mobilne telefonije s službo za sprejem klicev v sili, kar omogoča boljšo varnost za vse Evropejce, ki potujejo po slovenskih cestah,˝ so zapisali na STA. 

Regijski centri za obveščanje pri nas delujejo v okviru Uprave RS za zaščito in reševanje, ki pa sodelujejo v kampanji Evropske unije-varujemo skupaj. Kampanja predstavlja resnične, nevidne junake našega vsakdana, ki na različne načine skrbijo za našo varnost v domačem okolju in po vsej EU. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.