https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Zadnji strelski turnir Državnih lig v Črenšovcih

11.3.2019  

V Črenšovcih je v soboto in nedeljo potekal zadnji 6. turnir DL (državne lige) v streljanju z zračnim orožjem v športni dvorani na 40-steznem montažnem strelišču.

V soboto so tekmovali pionirji, kadeti in mladinci. Mladi strelci ŠSD Murska Sobota so se odrezali takole:

5. mesto Jure Gjörek 178

33. mesto David Toth 168

36. mesto Tim Kunej 162

39. mesto Mišo Hari 160

44. mesto Jan Šiftar 148

Ekipnih 506 krogov je pomenilo 6. mesto.

Med pionirkami je Nina Zver s 175 krogi osvojila 13. mesto.

V skupni razvrstitvi se je najvišje na 17. mesto povzpel Jure Gjörek, ekipno pa so pionirji zasedli 5. mesto od 15-ih ekip.

Kadeti ŠSD Murska Sobota so osvojili ekipno drugo mesto s 1195,4 kroga. Posamezno pa so dosegli naslednje rezultate:

2. mesto Jure Sočič 409.6

5. mesto Patrik Farkaš 402.9

20. mesto Danijela Maček 382.9

25. mesto Blaž Makari 358,3

V skupni razvrstitvi lige je 2. mesto osvojil Jure Sočič ter 4. mesto Patrik Farkaš, ki mu tretje povprečje lige in enako število točk ni pomagalo saj po pravilniku odloča zadnji turnir. Tudi v ekipni razvrstitvi so soboški kadeti pristali na 2. mestu za letos nepremagljivimi Grosupeljčankami in pred SD Olimpijo.

S pištolo je bil Timotej Plahut s 352 krogi četrti, Blaž Serdt pa s 340 krogi sedmi. V skupni razvrstitvi lige je Timotej osvojil končno 3. mesto. Med mladinci je bil na zadnjem turnirju drugi Leon Režonja iz Š.K. Turnišče, ki je drugo mesto osvojil tudi v skupni razvrstitvi.

Nedelja pa je bila rezervirana za 1. DL, ko so člani ŠSD Murska Sobota zaključili še sezono 1.B DL in dosegli naslednje rezultate:

4. mesto Jure Sočič 617,2

25. mesto Simon Farkaš 593,8

34. mesto Tomaž Kerčmar 582,7

Ekipnih 1793,7 kroga je zadostovalo za 10. mesto.

V skupni razvrstitvi je Jure v svoji prvi sezoni v prvi ligi osvojil odlično 3. mesto s povprečjem 614 krogov, pred njega sta se uvrstila le nepremagljivi Madžar Somogyi Peter, ki strelja za SD Dobrovnik in Mitja Černi iz SD Gančani. V ekipni razvrstitvi lige je ekipa ŠSD MS zasedla 6. mesto od dvanajstih ekip.

V 1.A DL je bila tretja ekipa SD Š.K. Turnišče v postavi Robert Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec, ki so v skupni razvrstitvi zasedli ekipno 6. mesto. Iz 1.B lige napredujeta SD Ljutomer in SD Črenšovci, iz 1.A lige pa sta izpadla SD Trbovlje in SD Triglav Javornik.

Foto: Simon Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.