https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Hofer umika jajca iz baterijske reje tudi iz svojih izdelkov

14.03.2019 ob 13:55  

Potem, ko je kot prvi trgovec v Sloveniji iz ponudbe umaknil sveža jajca iz baterijske reje, bo Hofer do konca leta 2019 odstranil jajca iz baterijske reje tudi iz izdelkov lastnih blagovnih znamk.


Pri Hoferju se zavedajo svoje odgovornosti do kupcev, partnerjev in sodelavcev ter tudi do okolja in družbe, zato si v okviru lastne iniciative Danes za jutri neprestano prizadevajo, da tudi s svojimi izdelki vplivajo na boljši jutri. Del tega je zagotavljanje dobrobiti živali in udejanjanje trajnostne proizvodnje Hoferjevih izdelkov živalskega izvora, tako na področju prehranskih kot tudi neprehranskih izdelkov.

Podjetje Hofer je kot prvi slovenski trgovec, skladno s svojo Politiko o dobrobiti živali, jajca baterijske reje iz prodaje umaknilo že s 1. februarjem 2017. Omenjeni ukrep bodo še nadgradili in do konca leta 2019 v vseh izdelkih lastnih blagovnih znamk, ki vsebujejo jajca baterijske reje, slednje nadomestili z jajci iz ekološke, proste ali talne reje.

Gre za naslednji korak v smeri Hoferjeve zavezanosti k dobrobiti živali na ravni celotne skupine Aldi Süd, katere del je tudi Hofer Slovenija in k čemur upajo, da bodo spodbudili tudi preostale slovenske trgovce.

Sicer pa so jajca najpogosteje sestavni del številnih izdelkov, na primer pekovskih izdelkov, peciv, testenin, hlajenih in globoko zamrznjenih jedi, majonez in raznih namazov ter finih omak, itd.

Ukrep je del Hoferjeve Politike o dobrobiti živali in rezultat medsebojnega sodelovanja z dobavitelji. Le skupaj z njimi je namreč možno do konca leta 2019 izvesti omenjeni ukrep in izvajati tovrstne pozitivne premike v smeri zagotavljanja dobrobiti živali. Obenem to omogoča, da bo cena izdelkov tudi v bodoče izpolnjevala Hoferjevo osnovno obljubo, ponuditi kupcem izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni.

* Fotografije so simbolične.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2019 ob 17:01 čondraš gost

      Bravo Hofer .

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.