https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Na Hodošu so obeležili marčevsko revolucijo

14.03.2019 ob 6:05  

"Borimo se vsak dan za obstoj in za ohranitev madžarskega jezika, pa to ne z orožjem ampak z besedami, z pesmijo in z glasbo" so bile besede slavnostne govornice Silvije Roman ob Madžarskem narodnem prazniku. 


Silvija Roman, predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Hodoš se je zahvalila tudi vladi obeh držav, tako madžarski kot slovenski za podporo in financiranje madžarske manjšine v Prekmurju.

Madžarska manjšina je bila na proslavi deležna bogatega kulturnega programa. Nastopali so otroci iz DOŠ Prosenjakovci, otroška folklorna skupina "Árgyélus", ljudski pevski zbor KTD Hodoš ter folklorna skupina iz Szombathelya iz Madžarske. Po proslavi so pri spominskem obeležju položili vence.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.03.2019 ob 8:42 gost

      Iz avijona se vidi, da so tukaj sami slovenci...SAMI AUTOHTONI NEOGROŽENI EVRO-SLOVEN-CI..NE URALOFINSKO-MONGOLOIDNA. ..~ IZVIR SLOVENSKE FORME ZNAN~.. KAM SO MADŽARI ŠLI..ORBANE..??

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 13:27 gost

        Napačen naslovvv.. V -VELIKI DOLENCIH -preden so madžari postaki..se opredelili...ZATAJILI.. POŠTENI ZAVEDNI PREBIVALCI SO VAS IMENOVALI...VELKI DOLENCI..SAMI SEBE PA DOLENČANI....V SEBI SO NOSILI NEIZDAJAKSKO SRCE...potem oa..? xz. A od prednikiv so jim ostali slovenski obrazi..priimki..kri..( vredno )

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 14:56 gost

        ~ Vprašanje in odgovor na hungaria spektrum...- zakaj raziskujejo VZHODNO OD DONAVE TISE.TRANSILVANIJI..??....Za to ker so tam bile naselbine uralofinskih..mongolskih..priseljencev...in nič zahodno od Donave..panonski sloveniji..v Velikih dolencih..Dobornakai ..Lendavija. Cel svet govori o lažno pisani madžarski zgodovini...( brez zamere..) bodite tistib ki boste razmišljali s svojo glavo.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2019 ob 9:29 gost

      Kaj pravite, da zlorabljajo majhne otroke ...jih madžarizirajo z lažno idolgijo....in kje je tu država.... Kdo je ta novinar ki tako skup spiše.....mirda jaki..kaka porabski SLOVEN!???

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2019 ob 9:50 gost

      MAĐARI SO NOMADSKI NAROD PRIŠLI V EVROPO IZ MONGOLSKE PUŠČAVE GOBI

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 10:23 gost

        Kje v hodošu..lendaviji ti vidiš MONGOLOIDNI OBRAZ*???.......NA POVEZAVI POGLEJTE KAKI NARODI ŽIVIJO V KATERI DRZAVI..R1A. -SLOVENI-CI...R1B...GERMANI...N...UGROFINCI..vijolična barva............. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml&ved=2ahUKEwif-LGWpoHhAhXip4sKHRVDDF0QFjAAegQIBxAB&usg=AOvVaw0RXYr4iO-9WA_DDreNQeNm&cshid=1552555130191

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 11:37 gost

        60%..do 80 % kažejo raziskave DA IMAJO MADŽARSKI PREBIVALCI SLOVENSKE (KRVI ) YDNA R1A...PA BO POTEM NEGDO BUDALEŠTI. .O VEČINSKEM MADŽAESKEM. NARODU. V LENDAVI MED 82 NITI EDEN URALOFINSKI DNA ~N~. KDO SOREJEMA TAGŠNO CIGANJIJO ..JAZ NE. European Journal of Human Genetics 8 (2000): str. 339-346. Madžarski vzorci te študije so nosili haplogrup R1a Y-DNA s frekvenco 60 odstotkov. Izvleček....SPODNJA KAZARIA

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2019 ob 10:14 pišta gost

      Jože Sukič, jutranjo dozo tablet si nej zel...rejsan ti škodi...idi malo prošetaj, eat a snickers. Vutro boš znan orgazme dožijvo, kda do ovi praznik mejli

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2019 ob 10:54 gost

      Koliko si vreden slovenske zemlje...kaj si naredil za resnico..proti laži..zavajanju...si eden od njih..slovenskega obraza madzar.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.03.2019 ob 13:42 zgodovina gost

      Vidin ka eti gučijo vsefelej norosti pa nika ne znajo o toj revoluciji. Tüde ne vejte ka kelko slovenski soldakov je bilo v mađarski vojski, kera se je borila proti Avstrijcon, keri so nej ščeli, ka bi osvodili podložnike. Z marčno revolucijov so dobili svodobo prekmurski podložniki pa lejko meli tüde zemljišče

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2019 ob 15:08 gost

        V vojski madžarske države je bilau več kak polovica SLOVEN..SKIH VOJAKOV...ker je večnacionalna ogarska večinsko slovenska...v budimoešti živi 60% slovenov. Revolucij.. zoper tiranov narodov je bilo in bo po svetu. ZMERAJ...VODILNI SI JEMLJEJO DRŽAVO IN DRŽAVLJANE ZA SVOJO LASTNINO...TAKO NAŠI POLITIKI..TAKO ORBAN SVOJE DRŽAVLJANE....IN NE SI DELAT OTOPIJE, DA TEGA NE BO. Poklon tistim revolucionarjemb in vsem, ki se danes borijo za večinski narod..narode... Kako ta praznik praznujejo v PORABJU...??? V Sloveniji ga slovenske rase madžari zlorabljajo za paradijein POŽARTIJE...LAŽNO SAMOPROMOCIJO.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.03.2019 ob 18:15 gost

      Vsak osel gre enkrat na led, ker ima možgane, s katerimi razmišlja...osel, kateri pa tistega dela nima razvitega oa isel ostane. Pričakujem drugo stran resnice..pripravljen sem se opravičit za zmoto...do takrat oa madžar v sloveniji ne obstaja...ke generik..madzaron..ki je svoj dnk R1A , kri, svoje obraze b utd, itd zatajo. Koliko so taki - slovenske zemlje..~.do razmišljanja~. Eu sodišče -resnica ni sovražni govor, čeravno boleča...svoboda komentirenja na spletu.pravica.obveščat, biti obveščen itd itd.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.03.2019 ob 7:15 Miloš gost

      KOmentarji genetika iz goričkega so enaki onim, posojilom na vsaki objavi :D :D :D

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.03.2019 ob 7:43 gost

      Z razliko,da se ti navezujejo na vsebino članka, in dokaz druge plati, kod jo lažni, ki so slovenstvo zatajili Si vedel, ali ti je kaj kapnilo v glavo...iz prebiranja. In če nekdo širi laži..o. madžarih..potem resnica o nemadžarih ni sporna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.03.2019 ob 12:30 gost

      Vsi prekmurci, bi lahko bili madžari, ....vsi hrvati...vsi slovaki...ukrajinvi...ker smo vsi bili pod ogarsko....ČE BI SE VSI TI PREDNIKI ODLOČILI ZA IZDAJO. SVOJEGA OBRAZA..SVOJE KRVI..SVOJE.DOMOVINE PO KATERI HODIJO. KDAJ BO KDO PODAL PODATKE O NASELITOV..AUTOHTONEGA NARODA...? KATERI.??? SVETOVNI STROKOVNJAKI. -(~MADŽARI-DRŽAVLJANI..SO VEČINSKO SLOVENSKEGA POREKLA R1A, GERMANSKEGA..R1B, ITD..IN URALOFINSKEGA..0,002 PROMILA..NA VZHODU DANAŠNJE MADŽARSKE........(.MADŽARSKI DRŽAVLJANI.SLOVENSKEGA POREKLKA.NE MORE BIT MANJŠINA. .....................~Autohtona manjšina je del naroda, ki svojo istovetnost potrjuje na podlagi strokovnih raziskav in pripada eni od svetovno priznanih Y DNA hologrup. ~Rodovna ali genska povezanost~. LAŽNI MADŽARI NE PRIPADAJO SVOJI GENSKI DNA Y~N~ 70 LET SO LAGALI IN SE IMELI ZA...madžari smo ugrofinski.... ...........če svetovni. ..strokovnjaki madžarov ne priznavajo za enoten narod....potem ni nobene strokovne podlage za manjšino.. Slovenci..v Italiji..Austriji..Madžarski...niso bili JUGOSLOVANSKA MANJŠINA...MARVEČ SLOVENSKA ..PODKRPLJENA S SVETOVNO PRIZNANEM ..~SLOVENSKEM DNA R1A~..LAŽNI MADŽARI NIMAJO NOBENO PODLAGO..LE PRAZNO LAŽ.......KOD SO IZREKLI HARVARDSKI RAZISKOVALCI..~XYZ MADŽARE BO HUDO BOLELA GLAVE ZARADI KAŽNE ZGODOVINE..KATEREGA OD VAS.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.03.2019 ob 11:40 Rous gost

      To so le ti. plačani madžari. Če bi jim ukinili honorarje, bi skoraj vsi razbežali!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.03.2019 ob 9:05 gost

        RES NEKDO, KI RAZMIŠLJA S SVOJO GLAVO......ČESTITAM....A JI NI SRAM PRED NEIZDAJALSKE SLOVENCE............postmredujem..strokovno povezavo ..upam da resnica ne bo sporna. GENSKA STRUKTURA SLOVENCEV KOD JO RAZKRIVAJO..Digitalna knjižuca V detoteki na 71 strani lahko najdete DNA analizo lendavčanov, da med 82 vzorca niso našli enega primerka URALOFINSKEGA ~ DNK ..N..~ kod so se do sedaj sklicevali. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/podiplomski_studij/dd_zupan_andrej.pdf&ved=2ahUKEwj_rbHS0IjhAhWGlYsKHaL4AL8QFjACegQIBxAB&usg=AOvVaw0wt-15UFA4lA3K6WCnAPxa https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/podiplomski_studij/dd_zupan_andrej.pdf&ved=2ahUKEwj_rbHS0IjhAhWGlYsKHaL4AL8QFjACegQIBxAB&usg=AOvVaw0wt-15UFA4lA3K6WCnAPxa

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.