https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Za eno uro ugasnite luči

30.03.2019 ob 18:00  

Tako kot vsako leto bomo tudi letos v Sloveniji  za eno uro ugasnili luči in se pridružili največji globalni prostovoljni akciji - Ura za Zemljo. Luči po domovih in mestih celega sveta bodo ugasnile v soboto, 30. marca, med 20.30 in 21.30.


30. marca bodo milijoni ljudi po celem svetu ugasnili luči v domovih in mestih ter tako pokazali svojo zavezanost zdravemu planetu. Naš domači planet in vsi, ki tu živimo se soočamo z dvema velikima izzivoma – klimatske spremembe in propadanje biološke raznovrstnosti.

Letošnjo Uro za Zemljo bo zato WWF pospremil s sloganom »Odreši se plastike, izberi naravo!«. S tem poziva posameznike, mesta, vasi in podjetja da se vključijo v akcijo ugašanja luči in tako pozivajo vlade sveta da uvedejo globalni pravno zavezujoč sporazum, ki bi preprečil dušenje morij s plastiko!

»Ena ura, preživeta v temi bi nam morala služiti kot opomnik, da moramo narediti več za zdravo prihodnost našega planeta. Zdrava narava je osnovni pogoj za naše preživetje, podpira naš ekonomski napredek in razvoj, naše zdravje, blagostanje in obstoj. Kljub temu, da vse to vemo, naš planet aktivno potiskamo k robu prepada iz katerega ne bo rešitve, narava in mi smo zato resno ogroženi« pravi Petra Boić Petrač, vodja iniciative v WWF Adria. Ob tem še dodaja: »Plastična kriza, ki smo si jo sami ustvarili je velika grožnja obstanku naših morij in planeta, zato si moramo skupaj izboriti prihodnost brez plastike. Ta Ura za Zemljo je idealna priložnost za ustvarjanje neustavljivega gibanja za naravo in sprejemanje odločitev, ki nam bodo omogočile boljši jutri.«

Ura za Zemljo se je kot simbolični dogodek ugašanja luči začela v Sydneyu leta 2007, danes pa se tej akciji pridružuje več kot 180 držav in teritorijev. Najbolj znane svetovne atrakcije kot je Eifflov stolp, rimski Kolosej in londonski Big Ben bodo 30. marca med 20:30 in 21:30 utonile v mrak. V Sloveniji se je lani tej akciji pridružilo več kot 20 mest iz cele države.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2019 ob 20:17 Brankoo gost

      Za zdravo prihodnost našega planeta bi kar nekaj prispevali, če bi za stalno ugasili vsaj polovico uličnih luči, reklamnih bliskavic, luči na avtocestnih postajališčih, osvetlitev gradov in cerkva, kdor jih hoče videti, naj si njihovo lepoto ogleda podnevi. To enourno populistično in brezvezno ugašanje luči pa ne bo prav nič vplivalo in spremenilo prihodnosti planeta.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2019 ob 22:49 zikg gost

      Tudi učitelji in profesorji bi lahko učili varčevati in varčevali, ne da pride v razred pa prvo vse možne luči sprižge zunaj pa beli dan. Meni osebno se zdi to malo za luno.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2019 ob 22:59 apokalipsa gost

      đabe..zajebali smo že dugo nazaj,jebeš zaj tau ti akcije ka se posvejti vgašuvlejo...ka pa li z ten napravimo? či pa se in de se smradilo še naprej..zemla odpri se pa ves ološ zemi suf ..đabe seskup

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.03.2019 ob 22:27 pc gost

      To nekaj nategujejo ljudi. Nekoč sem vprašal zakaj toliko luči javne razsvetljave in sem dobil odgovor, da je ponoči elektrike preveč in se jo mora nekje porabiti. Plačajo pa jo občine. Jaz imam ponavadi luč ugasnjeno, ker je zraven računalnika ne potrebujem. Monitor dovolj osvetljuje prostor.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.