https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Na mednarodnem turnirju Bežigrad uspešni tudi pomurski judoisti

1.4.2019  

V soboto, 30. marca, se je v športnem centru Triglav odvijalo tekmovanje v judu - 34. mednarodni turnir Bežigrad 2019

Tekmovanja se je udeležilo 423 tekmovalcev iz 51 klubov iz Češke, Italije, Hrvaške, Srbije, Azerbajdžana in Slovenije, ki so se pomerili v starostnih skupinah U12, U14 in U16. Uspešni so bili tudi pomurski judoisti, ki so osvojili šest prvih mest, pet drugih mest ter sedem tretjih mest.

Pri mlajših kadetih je prvo mesto osvojil Rok Škrbenta, drugo mesto pa Niko Kuzma, oba iz TVD Partizan Ljutomer. Tretji mesti pa sta si priborila Jan Špilak iz JK Beltinci ter Luka Žerdin iz JK Lendava. Med mlajšimi kadetinjami sta zlato osvojile Sara Vrbančič iz TVD Part. Ljutomer ter Katja Baler iz Beltinec. Srebro pa si je priborila Maša Slavinec iz JK Križevci pri Ljutomeru.

Pri starejših dečkih je drugo mesto osvojil Gabriel Lipič iz Beltinec, tretji mesti pa sta osvojila Žak Rus ter Aljoša Hladen, oba iz ljutomerskega Partizana. Še uspešnejše od dečkov so bile starejše deklice. Zlato sta si priborili Tadeja Simončič iz JK Juršinci ter Leila Mazouzi iz Beltinec. Srebro je pripadlo Veroniki Horvat iz KBV Lendava, bron pa sta osvojili Nela Gerič iz JK Lendava ter Laura Vrbančič iz ljutomerskega Patizana.

Med mlajšimi dečki je tretje mesto osvojil Nik Maj Vučko iz Beltinec, pri mlajših deklicah pa si je Sara Sep priborila prvo mesto, drugo mesto pa je osvojila Lana Škraban, obe iz KBV Lendava.

 

S štirimi tekmovalci so se tekmovanja udeležili člani Judo kluba Lendava in dosegli naslednje rezultate:

U14 - starejše deklice

3. mesto  Gerič Nela (-48 kg)

7. mesto  Maučec Tinaja (-52 kg)

U16 - ml. kadeti

3. mesto  Žerdin Luka (-55 kg)

5. mesto  Mlinarič Maj (-73 kg)

*Foto: Viktorija Mlinarič/JK Lendava

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.