https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

AMZS po vsej Sloveniji zbira stare komplete prve pomoči

03.04.2019 ob 10:15  

AMZS se je po uspešnem testnem obdobju zbiranja kompletov prve pomoči, ki jim je potekel rok veljavnosti, odločil, da uredi zbirna mesta po vsej Sloveniji. Zbrane pripomočke bo za izobraževalne namene uporabljal Rdeči križ Slovenije.

V Sloveniji vsako leto poteče veljavnost približno 280.000 kompletom za prvo pomoč, večina uporabnikov pa ne ve, kaj po tem obdobju z njimi narediti. O tem se je že pred časom spraševalo uredništvo Motorevije in tako je vzklila ideja o zbiranju starih kompletov prve pomoči oziroma projekt ŽIV-KO: novo življenje starega kompleta prve pomoči.

Lani poleti je AMZS v sodelovanju z zdravstveno fakulteto Univerze v Ljubljani v dveh enotah v Ljubljani (na Dunajski in Leskoškovi) v določenem obdobju testno zbiral komplete prve pomoči, ki jim je potekel rok veljavnosti.

»Voznike smo želeli ozavestiti, da so pripomočki iz kompleta prve pomoči, četudi mu že poteče rok veljavnosti, še vedno uporabni, še zlasti v izobraževalne namene, oziroma da jih je treba, če jih zavržemo, vsaj primerno reciklirati,« je namen projekta ŽIV-KO predstavil generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije France Kmetič. »Odziv javnosti je bil izjemno pozitiven, zato smo se odločili, da z zbiranjem starih kompletov prve pomoči nadaljujemo in da uredimo zbirna mesta po vsej Sloveniji.«

AMZS je k sodelovanju povabil Rdeči križ Slovenije, ki bo pripomočke iz kompleta uporabljal v izobraževalne namene. Stari pripomočki, ki bi bili sicer zavrženi, bodo tako dobili novo življenje, s čimer bo narejeno tudi nekaj dobrega za okolje.

V Rdečem križu Slovenije so pojasnili, da pri njih deluje več kot sto ekip prve pomoči, ki svoje znanje nenehno izpopolnjujejo in tudi več kot 150 osnovnošolskih ekip prve pomoči. »Posamezna ekipa prve pomoči vsako leto za izobraževanja in usposabljanja iz prve pomoči porabi za najmanj tri komplete prve pomoči sanitetnega materiala. Sanitetni material porabljamo tudi za druge tečaje prve pomoči, s pomočjo katerih Rdeči križ Slovenije širi znanja in veščine prve pomoči za vsakdanje življenje.«

Zbirna mesta bodo v vseh enotah AMZS, kjer izvajajo tehnične preglede. Če imate doma pretečeni komplet prve pomoči in ne veste, kaj z njim, ga torej prinesite v enoto AMZS. Na ta način se ne boste le znebili nečesa, česar ne potrebujete, ampak boste storili tudi nekaj dobrega za okolje, saj boste materialom podaljšali trajanje oziroma bodo ti ustrezno reciklirani.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.04.2019 ob 13:24 cpp gost

      Spet ena slovenska posebnost. Predpisali so zamenjavo na 5 let. Tako je posel zagotovljen. Na letni ravni 280.000 X 13 EUR je 3.640.000 EUR. Od tega dobi država samo DDV okrog 700.000 EUR. Posredno pa okrog milijona. Slovenski politiki so specialisti, da gulijo narod, ki to lepo mirno prenaša.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.04.2019 ob 14:12 pajopa gost

      obvezna oprema, ki je nikoli ne rabiš

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.