https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Preverite, koliko tujih zdravnikov dela v Sloveniji

15.04.2019 ob 6:00  

Po podatkih zdravniške zbornice sicer v Sloveniji trenutno deluje 524 tujih zdravnikov. Med drugim tudi radiolog iz Kirgizije ter infektolog z Madagaskarja. Končuje se tudi javna razprava o odredbi, s katero bi omogočili prihod 91 zdravnikov iz držav, ki niso članice EU, od tega 55 za področje družinske medicine.

Sprememba odredbe, s katero bi zvišali število mest za delo v Sloveniji za tuje zdravnike iz tretjih držav, je sicer eden od ukrepov, ki jih je v okviru reševanja zaostrenih razmer v primarnem zdravstvu napovedal minister za zdravje Aleš Šabeder.

V Sloveniji trenutno dela 524 tujih zdravnikov. Največ jih deluje na področju družinske medicine. Sledita področje anesteziologije ter interne medicine. Ta in ostala področja medicine, kjer dela več kot 10 zdravnikov s tujim državljanstvom, so navedena v spodnji tabeli.

Skoraj 90 odstotkov tujih zdravnikov pri nas je iz držav nekdanje Jugoslavije. Med tujimi zdravniki je daleč največ državljanov Srbije, sledijo jim zdravniki iz Hrvaške in Makedonije. Iz katerih držav pa še prihajajo zdravniki in koliko jih je iz posamezne države najdete v spodnji tabeli.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2019 ob 6:49 zdravnik gost

      tabela po državah je za osnovno šolo, Srbija in Črna gora .... samo ka se nekaj piše nima veze kaj....

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2019 ob 9:01 .............. gost

      ko je jebe, naj gredo v tujino, isto so grozili delodajalci - pa je kurac što odšel. Naj gredo, tam odo delali 8 ur, pri nas pa nekateri 2 uri in 5 ur po šihtu za nadure. Jebemti sistem i FIDES i vražju mater. Delavski denar vplačan za pokojnine od 1970 leta je "požrla mafijska zdravstvena banda in bančni tajkuni". Tako nam treba, če smo konji - smo pač konji, mislim na državljane, ki že 30 let opazujemo ropanje države. To se lahko zgodi samo pri nas, prejšnja vlada odstopi in glej ga zlomka, tej odstopljeni vladi "pomore" Bratuškova, Šarec in Levica, da odstoplen trojček "hara" dale!!!!! Dvakrat intelperirajo ministrico za zdravje, zaradi obstoja vlade in obdržitve plač ji pa na interpelaciji zaploskajo. Primer, unikum slovenske politike, posledica zdravstvo v pizdi materini.Pika.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.