https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Jure Lang postal novoizvoljeni predsednik lokalnega odbora stranke LMŠ

Murska Sobota, 24.04.2019 ob 9:55  

V hotelu Zvezda v Murski Soboti so ustanovili prvi lokalni odbor stranke LMŠ. Predsednik lokalnega odbora Liste Marjana Šarca v Mestni občini Murska Sobota je postal Jure Lang.


Včerajšnjega dogodka so se udeležili tudi nosilka liste za volitve v Evropski parlament Irena Joveva, poslanec LMŠ Aljaž Kovačič in podpredsednik stranke LMŠ Igor Žavbi.

Irena Joveva je v svojem nagovoru poudarila pomen lokalnih skupnosti za razvoj vseh regij v državi, saj so prav člani, ki prihajajo iz posameznih občin stik politike z realnimi problemi, realnih ljudi.

Kot nosilka liste za volitve v Evropski parlament upa, da bo zgled za mlajšo generacijo. "Mladi naj vidijo, da je prav, da si aktiven na tem področju in je prav, da vidijo nekoga, ki jih bo bolje razumel kot nekdo, ki ne čuti te povezanosti z njimi." Po njenem mnenju je prva stvar ta, da mlade spravijo na volišča.

V primeru izvolitve, napoveduje trdo delo in približanje Evropske unije ljudem, predvsem s transparentnostjo.

Aljaž Kovačič je, kot eden najmlajših poslancev v Državnem zboru, opozoril na vključenost mladih v politiko v katero bi se morala po njegovo mlada generacija bolj aktivno vključevati. Ob tem je izrazil zadovoljstvo, da je predsednik lokalnega odbora postal Jure Lang, ki je predstavnik mlade generacije, ki se z željo po spremembah aktivno vključuje v politiko.

Podpredsednik stranke Igor Žavbi je spomnil na začetke stranke, ki je svoje začetke pisala prav v lokalnem okolju. Poudaril je, da je za vsako stranko pomembna rast, širitev na lokalni nivo, "vendar z zdravo in spontano rastjo. Tako se lahko gradi močna in trdna mreža lokalnih odborov na terenu." 

Novoizvoljeni predsednik lokalnega odbora Jure Lang se je ob izvolitvi zahvalil članom za zaupanje, »trudil se bom po najboljših močeh, da vaše zaupanje upravičim.«

Po Langovih besedah se bodo zavzemali, da pridobijo čim več članov in začnejo z drugimi projekti, s katerimi bodo pridobili nove simpatizerje in se priključili lokalni mreži, na kateri bodo gradili skupnost.

Napoveduje mlado energijo, ki bo vodila LMŠ v Prekmurju z novo večjo zagnanostjo in bo delala na novem članstvu, ki ne zajema starih političnih sistemov, ampak gledajo tudi na ljudi. "Začeli bomo pri navadnem ljudstvu in bomo vzpostavili mrežo od spodaj navzgor."

Isti dan so ustanovili prvi lokalni odbor stranke LMŠ še v občini Ivančna Gorica in Radovljica.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2019 ob 10:37 gost

      Stranka poimenovana po enem človeku, ne sodi v demokratično družbo.

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2019 ob 10:54 DF gost

        V " demokraticni " Sloveniji dovoljene samo " domoljubne " stranke SDS, NSi, SLS, ostale prepovedati????????????

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2019 ob 11:44 DF gost

        Samo ena stranka v Sloveniji in to je Sramota Drzave Slovenije z dosmrtnim predsednikom komunjaro Janso?

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2019 ob 12:57 bojimseJJ gost

      ta stranka je muha enodnevnica, kak jankovičova PS, pa Cerarova SMC, ali kak se pravi "plesala je eno poletje". In straj pred janezom jim je skupni imenovalec!

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2019 ob 13:31 Imre gost

      Poserem se na ta LMŠ in njihove simpatizerje

      17 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2019 ob 14:43 ......... gost

      Kak su prišli, tak odijdu, bi že mogli, samo je vsem petim strankam v vladi + levica skupno eno: kak bo - bo, jebeš narod, držimo čim dlje skupaj, da ne izgubimo plač. Komu od teh na vladi in to non stop zapovrstjo je do sprejemanja reform in zajezitve lopovstva, ciganije, korupcije?????? Komu za vražju mater??

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.04.2019 ob 13:36 gost

      sami taki, ki lezejo h koritu, mala praseta, ki zrastejo v velike prašiče (za zakol)

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.