https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki

Murska Sobota, 12.5.2019  

To soboto je v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki za skupinske sestave. Domače ritmičarke so osvojile dve bronasti kolajni in še dve uvrstitvi med najboljših pet.

 

Državno prvenstvo je v organizaciji DRG Murska Sobota potekalo na 1. OŠ Murska Sobota. Tekom celega dneva je nastopilo preko 500 deklet, od tistih najmlajših pa vse do članic. Ritmična gimnastika ima v Murski Soboti že 40 letno tradicijo, saj jo je leta 1979 sem pripeljala Anica Djordjević, nekdanja makedonska državna prvakinja in članica jugoslovanske reprezentance. Danes njeno delo nadaljuje Jasna Djordjević, ki je v tekmovalnih letih nastopala na evropskih in svetovnih prvenstvih, pomagata pa ji Monika Lončar – uspešna trenerka in sodnica, ter Robertina Rožanc, ki je prav tako trenerka.

Mlajše deklice: Mara in Jerca Recek, Gaja in Julija Šinko, Lina Križman Erlih so dosegle najboljši rezultat v svoji mladi karieri - 4. mesto med 18imi ekipami. Deklice: Brina Holcman, Iva Kuzma, Maša Farič, Lana Erjavec in Živa Sukič so ponovile letošnjo najboljšo uvrstitev iz prvega tekmovanja – 5. mesto med 19imi ekipami.

Kadetinje: Lana Šiftar, Alina Tivadar, Karen Kranjec in Kejša Štertak so naredile nekaj večjih napak zaradi katerih so potem pristale na 15em mestu. Mladinke: Sophie in Zoel Lampe, Polona Bračko, Filipčič Vita in Lana Denša so vidno napredovale pri izvedbi težin. Sestava s petimi žogami je osvojila bronasto kolajno.

 

Članici: Ivana Trplan in Nika Šeruga sta z letošnjo novo in bolj dinamično sestavo prav tako osvojili bronasto kolajno. Svoje tekmovalne sestave so izven konkurence predstavile tudi kadetinje par Taja Babošek in Tiara Baranašič ter mladinki Zara Bertalanič in Minea Simić.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.