https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Mladi judoisti so se v Ljutomeru pomerili na državnem prvenstvu

14.5.2019  

V soboto, 11. maja, je judo sekcija Partizana Ljutomer v ŠIC Ljutomer pripravila državno prvenstvo v judu za mlajše dečke/deklice ter mlajše člane/članice.

Tekmovanja se je udeležilo 175 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 klubov. Tekmovanje je vodil Zoran Kos in sodil Goran Hašaj.

Med mladimi člani je v kategoriji do 90kg zmagal Aleksander Ferenčak iz Bakovcev, član Judo kluba Bežigrad. Med mladimi članicami pa je bila v kategoriji do 57 kg tretja Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava.

Po posebnih propozicijah so za državno prvenstvo nastopili tudi mlajši judoisti do 12 let. Tekmovali so po skupinah v katere so bili razporejeni po teži.

V svojih skupinah so zmagali Matevž Klemenčič in Sven Šarkanj iz Judo kluba Murska Sobota ter Nik Maj Vučko iz JK Beltinci.

Druga mesta so si priborili Kio Červek iz soboškega JK Štorkljice, Henrik Babič Štuhec in Lana Ahmeti iz ŠD Prleške judo šola ter Lana Škraban iz Kluba borilnih veščin Lendava.

Tretja mesta so med dečki dosegli Matic Seršen in Samo Rudolf iz ljutomerskega Partizana, Jan Huber, Lovro Zaman in Klemen Vinkovič iz JK Murska Sobota, Matic Vehab iz Beltincev ter Keanu Švenda iz JK Štorkljice.

Med dekleti pa so tretje mesto osvojile Ema Lisjak iz TVD Partizan Ljutomer, Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava ter Živa Leskovar iz JK Križevci pri Ljutomeru.

Foto: Zoran Kos, JK Štorkljice

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.