https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

VIDEO: Zala in Gašper v evrovizijskem finalu

14.05.2019 ob 23:15  

Zala Kralj in Gašper Šantl sta Slovenijo s skladbo Sebi popeljala v sobotni finale 64. tekmovanja za pesem Evrovizije.

Poleg Slovenije so se iz prvega predizbora uvrstili v sobotni finale Evrovizije še Grčija, Srbija, Ciper, Estonija, Belorusija, Češka, Islandija, San Marino in Avstralija.

Prvi večer v dvorani Expo v Tel Avivu se je na odru zvrstilo 17 predstavnikov držav. Zala Kralj in Gašper Šantl sta z umirjeno, nežno pesmijo Sebi nastopila kot peta in izvedla enak nastop kot na Emi, saj, kot sta dejala, stavita na preprostost in jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta, čim več ljudi.

Zapela sta izvirno slovensko različico skladbe Sebi, saj se jima, slovenski jezik "enostavno zdi resnično krasen".

 

Vir naslovne fotografije: Reuters

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2019 ob 23:28 želetka gost

      Ammm ka nega več emojov? Kak bilau tau pred lejti popularno?..Ka mijslim ka bi se zaj populacija ,feeejssst zmišala..Ka bi si žile zrezali.. Vepa tau je "pesem" .či ščiš na silo depresiven gratati,ovak pa fala vama majstra,zaj san bar gvišen,ka na veselicaj pa v autoji lepše od vaj spejvlem,samo kakši inštrument se nafčin,pa te me vidli na evroviziji drujgo leto..Tepa zakuj takšo vrejme :D haha na evo vam zakuj..

      10 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.05.2019 ob 0:58 PEVAČ gost

      Tužna žalost od pesme, saj človek ne ve ali je to deklamacija, molitev, spoved, ali sta zaspala pa se deklici kaj sanja, on pa poleg stoji kak lipov bogec, ki mu je v lače vdarilo ne mu ne be od njega, pa še kitaro ima na sebi, ki ni nikamor priklopljena, pijtan se zakaj je on sploh na odri in zakaj je sploh šel v Izrael. SLOVENCI GOTOVI SMO, BOG NAM POMAGAJ KA NE POZABIMO PRAVE MUZIKE.

      11 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 5:41 Gost gost

        Spoštovana predhodnika, najlaže je kritizirati, pa zasmehovati drugega. Ko bosta vidva na Emi prišla tak daleč, te se pa oglasita. Imata možnosti, da sta tam. Še so leta pred vama. Kdor o drugem grdo govori, je to njegov problem. Zala in Gašper sta pa svoje dosegla. Vse čestitke!

        19 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 6:55 Deki gost

        Gost.... Ta Ema je stran vrzen denar, bole ka bi ta denar sou za pomoci potrebnim ljudem. Stojita pa kak lipova bogeca, saj clovik sploh nevej ce sta ziva.

        11 5 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.05.2019 ob 6:15 gost

      Edino,ka je pozitivnoga, je ka poje v Slovenskem jeziku, ka se pa ne vlečemo komi v rit z angleščino.Ovak pa nič posebnoga.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.05.2019 ob 7:37 lesi gost

      Zakaj lahko uporabimo cvet pri žganjekuhi?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.05.2019 ob 11:20 želetka gost

      Gost 15.05.2019 ob 5:41 Vepa san ti napijsal,ka se samo še nekši inštrument nafčin pa evo me na evroviziji,ta prijti je nej žmetno,kak tij tau navajaš,Miša Molk ma rada koverte,nuca za botex..Tak,ka malo debelejša Koverta pa si na evroviziji,tan pa je tudi ,ena velka ciganija,uni dobro znajo štere bedake morejo dati v "finale" ,ka jin te takši kak si tij,pejneze notri prinesite z ogledom "finala" ,vepa tau smo še samo mij Slovenci takše budale,ka se mamo za nekaj,pa lijžemo rijti ten evrovizijašom,vepa zmagala tak neta,nanč nevejta srmačeka zakoj so jiva porinoli naprej,ka de se nekaj par miljonov lidij po evropi smijalo z jeva,pa ka ta se jima smijlila,kak je napijsal en,of je kak da bi jemi v lače vdarilo,ova je pa kak na nekšij močnij pomirjevalaj...Či ,je pa tau tebi vrhunski komad,pa baug pomagaj ..ajda pa fajni deževni din ti želim

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.05.2019 ob 12:22 DF gost

      Ko se " pametni " Slovenci s taksno glasbo hvalite, se vidi, da smo pri glasbi v riti. Bog se vas usmili.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.05.2019 ob 12:32 gost

      DF komentiraš od glasbe, športa, politike ,zdravstva itd.Prosimo zblokirajte DF-IDIOTA za vedno.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.05.2019 ob 13:30 DF gost

        Jaz se v dolocene stvari razumem za razliko od tebe, ki ne znas drugega kot nekomu idiote talati. Ni pa potrebno biti noben glasbeni strokovnjak, da vidis, da je to en velik klump od glasbe. Ce ne premoremo kaj boljsega, ne hodimo tja. Aja, sem pozabil na Miso Molk. Kako bi pa potem ona po Evropi potovala in uzivala in zivela na racun te sramotne glasbe.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.05.2019 ob 13:31 vejka gost

      Zakaj bi blokirali DF-ja? Človek pač veliko ve, je nekaj skoz dal, se pač razume v širši spekter področij. Pa da vam povem, popolnoma ga v tem podpiram, kajti malo moramo res "razjasniti" nekatere zadeve takim, ki so z glavo "malo v zaostanku ali nedovoljenem položaju"

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.05.2019 ob 13:48 gost

      Že 2 sta zreliva za ZDRAVLJENJE DF in VEJKA.Ti zgleda si še bole ŠČUKNJENA kot DF ki je DO KONCA. Ni mu več pomoči- - - pardon OBEMA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.05.2019 ob 14:43 Za SLABE Prekmurce gost

      Premagala sta kuhinjo Leje in njeno cviljenje in Miše -- drugo oviro sta preskočila v Izraelu , to so pokazali EVROPLJANI , oni so dali glasove--- izbirali pa so namensko , ne po glasovnem redu, vi niste--- in niti niste mogli dati glas našima. SRAMOTA ste Prekmurci , da sami po sebov pljuvate, to je dokaz kako vam je EGO nizki. Niti malo nimate spoštovanja za sočloveka, da bi mu zaželeli dobro -- pa bi bil tudi vaš dan LEPŠI.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.