https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Finančni uradi po državi odpirajo vrata obiskovalcem

17.05.2019 ob 10:00  

Uradi Finančne uprave RS (Furs) po državi bodo danes dopoldne odprli vrata za obiskovalce. Svoja vrata bo odprl tudi Finančni urad v Murski Soboti.

Gre za drugi dan odprtih vrat, prvega so v želji približati se zavezancem in okrepiti informiranje na aktualnih področjih na Fursu pripravili lani. Obenem želijo obiskovalcem predstaviti potek svojega dela ter jim nuditi informacije s področja davkov in carine.

Vrata bo dopoldne odprlo vseh 15 finančnih uradov po Sloveniji kot tudi generalni finančni urad v Ljubljani. Poleg generalnega finančnega urada v Ljubljani ima Furs finančne urade v Brežicah, Celju, Dravogradu, Hrastniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Ptuju in Velenju.

Programi dejavnosti se med uradi razlikujejo. Na nekaterih uradih se bodo zaposlenim pri druženju z obiskovalci pridružili tudi vrhunski športniki, ki so zaposleni na Fursu. Smučarsko tekačico Katjo Višnar bo tako mogoče srečati na generalnem finančnem uradu v Ljubljani, deskarja na snegu Žana Koširja na finančnem uradu v Kranju, plavalca invalida Darka Đurića pa na finančnem uradu v Novem mestu.

V Murski soboti bo na sedežu urada bo od 9. do 10. ure bo potekalo davčno opismenjevanje mladih za osnovnošolce s predstavitvijo tipičnih poklicev na Fursu, kot so inšpektor, izterjevalec, carinik, mobilni inšpektor in kontrolor ter ogledom risanega filma.

Na Trgu kulture bosta postavljeni 2 stojnici in vozilo mobilne enote, kjer si bo med 9. in 12. uro predstavitev dela mobilnega oddelka s poudarkom na pasteh spletnega nakupovanja (ponaredki), predstavitev vozila in ogled posebne opreme v vozilu, promocija mobilne aplikacije ter predstavitev uporabe mobilne aplikacije.

Foto: Fb Finančna uprava RS

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.