https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Mestni svet MOMS: številni pomisleki o novem pokopališkem odloku

Murska Sobota, 18.06.2019 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se minuli četrtek sestali na 6. redni seji mestnega sveta in med drugim največ razpravljali o pokopališčih.

 

Največ so razpravljali o pokopališčih

Največ razprave je bila deležna točka dnevnega reda, ki se je nanašala na predlagani nov odlok o pokopališkem redu na mestnem in primestnih pokopališčih. Dosedanji odlok izvira iz leta 1987 in ga je zakonsko potrebno uksaditi z novo zakonodajo. Nov odlok med drugim določa, da bi za vseh enajst pokopališč v Mestni občini Murska Sobota skrbelo javno podjetje Komunala. Po predlaganem odloku bi bilo sicer še vedno možno, da bi posamezne naloge na pokopališčih opravljale krajevne skupnosti v dogovoru z javnim podjetjem.

Kot je pojasnil Matjaž Durič, predsednik odbora za infrastrukturo, odbor mestnemu svetu ni predlagal, da predlagani odlok sprejme. Člani odbora in kasneje tudi mestni svetniki so imeli številne pomisleke, tako glede prenosa mrliških vežic iz krajevnih skupnosti na Komunalo kot tudi pokopov ob nedeljah, ki v primeru, da bo za pokopališča skrbela Komunala, ne bodo mogoči, saj ta ob nedeljah te dejavnosti ne opravlja.

Mestni svetniki so med drugim opozorili, da bi s sprejetjem odloka onemogočili konkurenco med pogrebnimi podjetji. Pojavilo se je tudi več vprašanj o prenosih mrliških vežic na Komunalo, saj so bile te večinoma zgrajene s samoprispevkom in prostovoljnimi prispevki krajanov.

Do druge obravnave odloka bodo na mestni upravi temeljito preučili vse podane pripombe in pobude ter nato o tej tematiki odločali še enkrat.

Potrdili več odlokov in se seznanili s poslovanjem Komunale

Mestni svetniki so v drugi obravnavi potrdili še predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota ter predlog Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o podelitvi koncesije za izvajanje obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov na območju Mestne občine Murska Sobota. V nadaljevanju so podali soglasje k sistemizaciji delovnih mest v Vrtcu Murska Sobota za šolsko leto 2019/2020 ter se seznanili z Letnim poročilom javnega podjetja Komunala, javno podjetje d.o.o. za leto 2018.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2019 ob 8:51 gost26 gost

      Sami veleumi in pomembneži!!!!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2019 ob 9:55 VSE POD SEBE gost

      Vse spakivati pod sebe - cilj občine Sobota te pa več ne bo konkurence cene de Komunala dvignila kak de ji pasalo pa kak de nucala, v nedeljo oni ne delajo pa ge ste vij to vidli ka bi se ljudstvo prilagajalo podjetji nej pa podjetje ljudstvi pa koja je to ideja pametnjakoviča na občini saj ne more biti drugače če v Soboti vladajo vsi štajarci, v občinskon sveti veleumni pomembneži.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.06.2019 ob 11:28 mesćev lukec gost

      Ta džurek me spominja na onega mesečevega lukca. Oba sta tudi leva. Oni bi kar vso konkurenco onemogočili. Nobene podjetniške iniciative. Kot nekoč v socializmu. Kar ste si izvolili sedaj imate. Z lekarnami pa je sedaj vse tiho. So pogruntali, da so brcali v temo. Tak bo sedaj tudi z pokopališči. Ljudje ne bodo kar tako dali nekomu nekaj v upravljanje, kar so si sami z lastnimi rokami po vaseh zgradili.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.06.2019 ob 11:52 ojej gost

      Ja san pa mislo,ka tau kakši prispevek od doma starejših MS,sami dinozavri,šteri ži od pantivejka pobirajo sejnine,jas bi osebno ukinil sejnine za svetnike

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.06.2019 ob 12:41 Pücončar gost

      Tü znajo vsi fejst debatjrati. Župan pa fešte rikta, O nouvi delovni mestaj z dodanof vrejdnostjof pa ništa.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.06.2019 ob 19:01 gup gost

      Delavci komunale so na koncu z močmi kajti novih zaposlitev ni dela pa je vse več!!Požrešnost občine ki ima korist od dobička komunale pa je višek absurda in skrajno neresno, če jim ni uspelo z lekarnami jim bo z vežicami.

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.06.2019 ob 12:56 pogrebnik gost

      Dobro ka nejso sprejeli toga odloka o pogrebaj. Zdaj bi že pokapali sobočke apotekare ka se Jevšekov ultimat iztekel. Ednin niti odvajala več ne velajo. Fejalije se naberajo v debelih ritkaj.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.06.2019 ob 20:25 Risto Kubura gost

      Sami strokovnjaki!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.06.2019 ob 22:15 Pohodnik gost

      Tezka tema...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.06.2019 ob 5:43 lepec gost

      Sem se ravno z zaključka občine, vsipali smo se ga kot Mavre!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      29.06.2019 ob 7:50 gost

      LEPEC STVARNO SI IDIOT IN IDIOT BOŠ OSTAL ZA VEDNO.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.07.2019 ob 4:59 lepec gost

        Ti si pa bio gnoj, ki smrdi oziroma zaudarja, da se izrazim malce lepše. Sicer pa v tem MOMS pogrešam nekaj nogometašev NK Mura, ki bi ravno bili tudi primerni za mestne svetnike.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.