https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Svetniki pozivajo ljutomersko županjo k sklicu 5. redne seje

28.06.2019 ob 11:30  

V imenu dvanajstih svetnikov  SD, SMC, DeSus, SDS, NSi, SLS, LMŠ Občinskega sveta Občine Ljutomer so posredovali dopis s katerim pozivajo županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karbo, da skliče 5. redno sejo, za katero so določili sedemdnevni rok. V kolikor seja v roku ne bo sklicana, bodo izredno sejo OS Občine Ljutomer čez 7 dni, torej prihodnji petek, sklicali sami.

V dopisu, ki so ga posredovali županji Občine Ljutomer in v naše uredništvo so zapisali takole:

"Spoštovana županja in podžupana!
Kljub našim pozivom iz meseca januarja, da naj nam Občina verodostojno predstavi problematiko sistema - C Pomurskega vodovoda in kljub našim kasnejšim poskusom, da to temo uvrstimo na dnevni red katere od rednih sej Občinskega sveta Občine Ljutomer (doslej so bile štiri), ste, kot že ničkolikokrat, stvari, povezane z novim pomurskim vodovodom, samovoljno pripeljali do absurda.
Svetniki se vsakodnevno srečujemo z našimi, prav tako pa z občankami in občani občin partneric v sistemu – C. Vaše zadrževanje informacij nas (že pol leta) postavlja v nezavidljiv položaj: Kako naj zaskrbljenim, vznejevoljenim ljudem razložimo trenutno situacijo oz. odgovorimo na številna vprašanja, ko pa tudi sami zaradi vaše samovoljnosti nimamo informacij, ki bi nam vsaj malo osvetlile Vaša postopanja v trenutni situaciji?
Brez naše vednosti ste v skupščini JP Prlekija zamenjali predstavnika Občine Ljutomer in brez tega, da bi za mnenje o vaši nameri razreševanja direktorja JP Prlekija zaprosili občinski svet, kakor to izhaja iz ustanovnih listin omenjene skupne družbe občin na desnem bregu Mure (8. alineja 13. člena  Odloka o ustanovitvi JPP), ste z razrešitvijo dozdajšnjega in z imenovanjem vršilca dolžnosti direktorja JP Prlekija med ustanoviteljice družbe, med tam zaposlene in med občanke in občane vnesli nemajhno zmedo.
Pa ni le voda!
Zadev, ki se zaradi Vaše neodzivnosti ne rešujejo in bi jih moral obravnavati  Občinski svet, ni malo. Nujne vsebine že dva meseca čakajo na obravnavo, več odlokov bi že zdavnaj moralo biti v drugem branju, nerešene  ostajajo tudi pomembne premoženjsko-pravne zadeve, ki vplivajo na razvoj naše skupnosti.
V želji, da Občinski svet kot najvišji organ odločanja v občini vendarle vzamete resno, Vas lepo pozdravljamo in skladno s 25. členom poslovnika Občine Ljutomer zahtevamo, da najkasneje v roku sedmih (7) dni skličete 5. redno sejo Občinskega sveta Občine Ljutomer."

 

V kolikor županja ali nekdo od podžupanov ne bo sklical seje občinskega sveta h kateri pozivajo svetniki, bodo le-ti skladno z 22. členom poslovnika izredno sejo sklicali sami.

    Fotogalerija