https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V teh občinah lahko dobite subvencijo za spodbujanje malega gospodarstva

29.07.2019 ob 6:00  

Kar nekaj je takšnih občin, ki malim podjetjem s sedežem v občini, poskušajo olajšati poslovanje s finančno pomočjo. Spodbude od subvencij gredo predvsem za odpiranje novih delovnih mest, subvencij obrestne mere za najeta posojila pri bankah in do nakupa nove opreme. Med takšnimi občinami sta tudi občina Cankova in občina Ormož.

Trenutno ima kar 46 občin v Sloveniji objavljene razpise za spodbujanje malega gospodarstva. Občine, ki imajo objavljene razpise za spodbujanje malega gospodarstva so: občina Maribor, Vrhnika, Ormož, Kočevje, Semiška občina, Kranjska Gora, Središče ob Dravi, Zreče, Kobariška občina, občina Rače - Fram, Ajdovščina, Bloke, Bistrica ob Sotli, Bohinj, Cankova, Črna na Koroškem, Črnomelj, Dobrna, Domžale, Duplek, Gorje, Hajdina, Hrpelje- Kozina, Kidričevo, Kozje, Loška dolina, Majšperk, Markovci, Medvode, Mislinja, Pivka, Poljčane, Postojna, Radeče, Rogaška Slatina, Rogatec, Sežana, Slovenska Bistrica, Starše, Škocjan, Tolmin, Vipava, Vodice, Žalec in Železniki. Občine poskušajo malim podjetjem olajšati poslovanje s finančno pomočjo, spodbude od subvencij pa gredo predvsem za subvencije obrestnih mer za najeta posojila pri bankah, za odpiranje novih delovnih mest do nakupa nove opreme. Večina subvencij gre za subvencijo obrestne mere za bančna posojila. Občine dodeljujejo subvencijo za podjetja, le tistim, ki imajo sedež oziroma poslovno enoto v tisti občini. 

Občina Ormož 

Občina Ormož ima razpisane 4 razpise, in sicer: spodbuda za zaposlovanje in samozaposlovanje (31.12.2019), pomoč za nagrade vajencev (30.11.2019), male komunalne čistilne naprave (30.9.2019) in spodbude za promocijo izdelkov in storitev (2.10.2019). V okviru teh razpisov je mogoče dobiti subvencijo za razpis Spodbude za promocijo izdelkov in storitev, ki krije do polovice upravičenih stroškov promocijskega prostora na sejmu, kot upravičeni stroški se štejejo stroški najema, postavitev in delovanje razstavno-prodajnega prostora.  Potni stroški niso upravičeni stroški. Ta razpis je odprt do 2. oktobra 2019, več informacij pa si poglejte tukaj

Občina Cankova

Občina Cankova ima razpisan samo 1 razpis za dodeljevanje pomoči za spodbujanje razvoja gospodarstva v občini Cankova. Razpis Spodbude za malo gospodarstvo je odprt do 30. oktobra 2019, več informacij pa najdete tukaj

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2019 ob 9:18 pejnez za naše gost

      Vse privatnikom in kmetom v rit. Delavec pa lahko laja.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2019 ob 9:45 gost

      Ka Pomurec delate reklamo še enome policaji ka ne ve ka bi delo ma meste župana? Kakše obljube o spremembah pa od obljub niti mali o nega v Cankovi Še slabše ka za časa g. Klobuka.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.