https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Znani so zmagovalci 24-urnega kolesarjenja v Dobrovniku in Turnišču

15.7.2019  

Pretekli vikend se je v Prekmurju četrtič odvijal edini slovenski kolesarski ultra maratonski dogodek, kjer so se kolesarji pomerili na 6, 12 in 24-urni vožnji.

Kot smo na našem portalu že pisali, je 56 kolesarjev in kolesark iz Slovenije, Evrope in ZDA 6, 12 in 24 ur kolesarilo na ravninskem, 11 kilometrov dolgem krogu Dobrovnik - Turnišče - Renkovci - Dobrovnik. Prispevek najdete TUKAJ.

Preizkušnja je bila namenjena predvsem solo tekmovalcem in tekmovalkam, sej je sodelovala samo ena dvočlanska ekipa. Potekala je pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (WUCA) in je letos štela za Evropsko prvenstvo te zveze. Na lepi, ravninski in hitri trasi ter ob odlični organizaciji in zavarovanju s strani gasilcev (PGD Dobrovnik, PGD Žitkovci, PGD Strehovci, PGD Renkovci in PGD Turnišče) se je hitro pokazalo, da bodo prevožene razdalje kolesarjev spet ekstremne.

Zmaga v 12-urni preizkušnji se je odločala med tremi tekmovalci. Erik Rosenstein iz Društva Erik Team, je zmagal v sprintu pred Davidom Rihtaričem (ŠD Riki Team) in Borisom Praznik (JB Team), vsi so prevozili 462 kilometrov s povprečno hitrostjo 38,6 km/h.

V ženski 12-urni preizkušnji je zmagala Maja Marukič (BK Dinamo, Hrvaška), s prevoženimi 429 kilometri in povprečno hitrostjo 34,7 km/h, pred branilko naslova Darja Horvat (Ocean Orchids Cycling Team), tretje mesto je pripadlo Saši Bohinc (JB Team). V kategoriji nad 50 let je zmagala Romana Čuček (KD Špica Ptuj).

Foto: Irma Baloh

V 24-urni preizkušnji je zmaga šla v roke že omenjenega novinca Stanka Verstovšek (JB Team), pred trikratnim zmagovalcem Slo24Ultra, Alojzom Poglavc (KD Lojz Lokomotiv). Zmagovalec je prevozil 902 kilometrov s povprečno hitrostjo 37,4 km/h! Tretje mesto je pripadlo Avstrijcu Stefanu Wagner (Steff Ultracycling Team). V kategoriji nad 50 let je zmaga pripadla Borutu Dvorniku (Dolenjska balanca), pred Brankom Kovačič (Team Branko Kovačič), tretji je bil Romain Possing (Luksemburg).

V ženski konkurenci je v 24-urni preizkušnje zmagala Villa Ziortza (Španija) s prevoženimi 770 kilometrov oziroma povprečno hitrostjo 31,7 km/h pred Anno Heinicke (Avstrija) in Iva Fruhaufova (Češka). Špankin rezultat je rekord za ženske na naši 24-urni preizkušnji.

To ni bil le maraton, ampak 24-urno kolesarsko doživetje, predvsem pa odkrivanje psihičnih in fizičnih meja zmogljivosti vsakega udeleženca. Organizacijski odbor na čelu z županom Dobrovnika Marjanom Kardinarjem in slovenskim ultra-kolesarjem Markom Balohom se je zavezal, da bodo naredili vse v svojih močeh za jubilejno peto izvedbo maratona naslednje leto na še višjem nivoju in s številčnejšo mednarodno udeležbo. Veseli bi bili predvsem večjega števila sodelujočih ekip, kar bi doprineslo k večjemu spektaklu. Govori se celo o naskoku na magičnih 1.000 kilometrov prevoženih v 24 urah.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2019 ob 14:45 Jojojoj gost

      Pisec teksta je očitno sklanjatve v šoli prespal😩

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.