https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

V Murski Soboti poteka Državno prvenstvo v jadralnem letenju

16.7.2019  

Te dni v Murski Soboti poteka Državno prvenstvo v jadralnem letenju. 31 pilotov leti nad Slovenijo, Hrvaško in Madžarsko, domačin Damjan Korpič je dosegel odično drugo mesto.


Po sobotni otvoritvi 28. državnega prvenstva v jadralnem letenju, ki ga že desetič organizira Aeroklub Murska Sobota, je vreme zelo naklonjeno tekmovalcem. Tekmovalci imajo tako za sabo že dva uspešna tekmovalna dneva. Merijo se v klubskem in odprtem razredu na nalogah, ki zahtevajo več kot 400 kilometrov dolge lete jadralnih letal. Letijo v zračnem prostoru nad Slovenijo, Madžarsko in Hrvaško. Tekmuje 31 tekmovalcev iz 12 klubov in treh držav.

Tekmovalce štiri vlečna letala vsak dan okrog poldneva potegnejo v nebo nad prekmursko ravnico na višino 600m. Prve dni tekmovanja vreme omogoča vrhunsko letenje, tako da so temu primerne tudi hitrosti tekmovalcev na več 100 kilometrskih disciplinah.

V odprtem razredu domačin Damijan Korpič iz Aerokluba Murska Sobota (letalo Discus 2, točk 1,654) zaseda trenutno odlično drugo mesto, med izkušenima tekmovalcema Tonijem Šibancem iz Aerokluba Celje, ki zaseda prvo mesto (letalo Arcus M, točk 1,726) in Jožetom Verdevom iz Šaleškega aerokluba, ki zaseda tretje mesto (letalo JS-1, točk 1,629).

V klubskem razredu so rezultati naslednji:
1. Boštjan Rudolf, AK Postojna (letalo DG 100, točk 2,000)
2. Janez Stariha, ALC Lesce (letalo DG 303, točk 1,857)
3. Mark Polajžar, AK Celje (letalo DG 300, točk 1,786)

Foto: Aeroklub Murska Sobota

Napoved vremena za sredo in četrtek je dobra, zato pričakujejo poletanje med 11. in 12. uro.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2019 ob 16:24 DF gost

      Ce si ali, ce nisi ljubitelj tega, se to splaca pogledat. Potem pa se v dvorec Rakican in v Expano.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2019 ob 16:56 geza gost

      Ne vem ,zakaj nimamo nikoli miru .Pridemo iz dela in moramo poslušati to brnenje

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.