https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mariborsko letališče zaprto, obramba pred točo začasno preseljena

18.07.2019 ob 13:00  

Zaradi zaprtja Mariborskega letališča so obrambo pred točo začasno preselili na letališče v Cerkvenjaku. Helikopterska nujna medicinska pomoč pa se še vedno izvaja z Letališča Edvarda Rusjana Maribor.

Danes so zaprli Mariborsko letališče, saj se je v sredo iztekel odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem Aerodromom Maribor. Novi upravljavec, državna družba DRI, pa še nima obratovalnega dovoljenja. Do pridobitve le-tega bo letališče tako ostalo zaprto.

Letalski center Maribor, ki skrbi za letalsko obrambo pred točo v severovzhodni Sloveniji, je zaradi današnjega zaprtja mariborskega letališča začasno preselil svojo posadko na letališče v Cerkvenjaku.

Kot je za STA danes povedal vodja projekta protitočne obrambe pri Letalskemu centru Maribor Darko Kralj, upajo, da je selitev protitočne obrambe v Cerkvenjak res le začasna, saj imajo zaradi tega nekaj dodatnih logističnih težav in stroškov. Kljub temu naj bi bila obramba pred točo v tem delu države zagotovljena.

Letalska obramba pred točo pokriva vseh 27 pomurskih in vseh 41 podravskih občin ter občini Slovenske Konjice in Zreče iz savinjske ter občino Podvelka iz koroške regije, skupaj 71 občin in 3776 kvadratnih kilometrov površin. Letos so zaradi nestanovitnih vremenskih razmer posredovali že dvakrat pogosteje kot v enakem obdobju lani.

Še vedno pa se bo z Letališča Edvarda Rusjana Maribor izvajala helikopterska nujna medicinska pomoč.

Ekipa nujne medicinske pomoči ima še vedno dostop do helikopterja na mariborskem letališču, je za STA potrdil vodja mariborskega centra za nujno medicinsko pomoč in reševalne prevoze Štefan Mally iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor. Kot je dejal, za gorivo skrbi Logistika Slovenske vojske.

* Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.