https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Huawei pripravljen s katerokoli državo podpisati dogovor o prepovedi vohunjenja

30.07.2019 ob 9:00  

Ustanovitelj kitajskega tehnološkega velikana Huawei Ren Zhengfei je za italijanske medije zatrdil, da lahko »Huawei s katerokoli državo podpiše dogovor o prepovedi vohunjenja«.

75-letni Zhengfei je tako jasno ovrgel očitke, ki v zadnjem času bremenijo tega največjega ponudnika telekomunikacijske opreme. Ob tem je opozoril, da je »Huawei v tem trenutku edino podjetje, ki je sposobno zgraditi samostojno 5G omrežje«.

Gre za omrežje, je pojasnil direktor podjetja, kjer »bo hitrost prenosa zelo visoka, z zakasnitvijo, ki ni večja od milisekund, kar je na primer uporabno v primerih, ko mora zdravnik iz kitajske vasi opraviti kardiološko operacijo pod daljinskim vodstvom odličnega italijanskega strokovnjaka«. Pri tovrstnem 5G omrežju »alternative Huaweijevem omrežju ni«, je opozoril Zhengfei.

Evropske države je pozval, naj svoje priložnosti za razvoj iščejo na kitajskem trgu, ki ponuja veliko možnosti za rast. Zhengfei je priznal, da Huawei Evropo vidi kot svoj drugi dom, tudi zato, ker številni – navkljub pritisku ZDA – še vedno kupujejo Huawei izdelke. »To je znak globokega zaupanja v Huawei«, je zaključil Zhengfei.

Podjetje Huawei je sicer med vsemi globalnimi ponudniki in ameriškim sankcijam navkljub, do danes sklenilo največ komercialnih pogodb za omrežje 5G. Ponaša se s kar 50 komercialnimi pogodbami v tridesetih državah, pri čemer se jih več kot polovica nanaša na evropske države.

Huawei je v zadnjem desetletju v razvoj 5G tehnologije vložil 4 milijarde ameriških dolarjev in do danes vzpostavil 150.000 baznih 5G postaj po celem svetu. Do konca tega leta nameravajo to število povečati še za 500.000 baznih postaj. Huaweijeve izdelke danes uporablja že več kot tretjina svetovnega prebivalstva v več kot 170 državah, odobrenih pa imajo ima več kot 87.805 patentov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.