https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Po Vzajemni premijo za dopolnilno zavarovanje povišala tudi zavarovalnica Triglav

06.08.2019 ob 6:05  

Potem ko je zdravstvena zavarovalnica Vzajemna pred dnevi napovedala dvig premije za dopolnilno zdravstveno zavarovanje, je zdaj to storila še zavarovalnica Triglav.

Vzajemna je povišanje premije s septembrom napovedala že 19. julija, in sicer za 3,7 evra na 35,67 evra, kot razlog pa navedla nujno uskladitev z višjimi stroški zdravstvenih storitev. Ministrstvo za zdravje jo je ob tem pozvalo k iskanju morebitnih notranjih rezerv in optimizaciji poslovanja.

O dvigu premije pa so po Vzajemni sporočili tudi iz zavarovalnice Triglav, in sicer se bo ta s 1. septembrom povišala za 7,8 odstotka na 35,55 evra.

V letu 2019 je rast skupnih odhodkov za zdravstvene storitve, ki jih poleg obveznega zdravstvenega zavarovanja sofinancira prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, po oceni Zdravstvene zavarovalnice Triglav za nekaj odstotnih točk presegala s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije načrtovano in napovedano 7,6-odstotno rast.

Dopolnilno zavarovanje v Sloveniji ponujajo tri zavarovalnice, poleg Vzajemne in zavarovalnice Triglav še Adriatic Slovenica. Ko je podražitev napovedala Vzajemna, so za v Adriatic Slovenici za STA sicer navedli, da ne načrtujejo povišanja premije, a če se trendi povečevanja obsega doplačil iz prve polovice letošnjega leta ne bodo spremenili, bo po njihovih navedbah korekcija premije potrebna. Trenutno sicer premija pri tej zavarovalnici znaša 31,98 evra, poroča Svet24.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.08.2019 ob 9:09 Zavarovanec gost

      Nekoč smo plačevali manj, pa si šel k zdravniku in bil takoj obravnavan pri specialistu. Zdaj plačujemo čedalje več, čekalne dobe za obravnavo so pa nenormalno dolge. Kdo tu koga j.........?

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 9:14 DF gost

        Po Levici, ki hoce to zasluzkarstvo zavarovalnic ukiniti in ta denar spraviti v zdravstvo, pa vsi na veliko pljuvate.

        12 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 9:24 beži gost

        konj eden....prej denar spraviti v zdravstvo.....denar hoče spraviti v svoje žepe, tak bo!

        6 10 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.08.2019 ob 11:09 Bog i Batina gost

      Bedak Df ti pa tvoja levica pa tvoji levi....saj nisem za desne še zdaleč nej ali tvoji levi so pa lopovi od lopovov od tvojga Cmerarčka ki si ga nazadnje tako na veliko hvalil pred volitvami do Levice do šivilje Alenke z kradljivko BELECOVO! PUŠITE MI KURAC vi in vaš drugi tir!

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.08.2019 ob 11:54 DF gost

      Samo to ti bom napisal: ce ne ves kaj vse so za ljudi dobrega napravili Cerar, Sarec, Levica - zajebalaje seveda desna vlada pod vodstvom najboljsega, brezmadeznega, najbolj postenega,vecno nedolznega, ....., se ne oglasaj, prosim lepo.Kdo je uzakonil te zavarovalnice????? Levica???????? In pod Levico mislim stranko LEVICA, nikakor ne SD, Erjavca, Bratuskove.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 13:07 Bozidara Vahcic gost

        Saj res, kdo pa si je izmislil zavarovalnice, ki so se poleg svoje osnovne dejavnosti pricele ukvarjati se z dodatnim zdravsvenim zavarovanjem, ki bi bilo ob enakem strosku vodenja lahko v sklopu ZPIZ. Le te so na racun tega zaposlovale dodatni kader. In koga sedaj skrbi kader? Dodatno zdravstveno zavarovaje pa se ob tem neneho po "halo efeku" podrazuje v skodo zavarovancev, za katere bi bilo boljse, ce bi se denar stekal v ZPIZ blagajo brez zasluzkov zavarovalnic.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 13:51 DF gost

        V nasi prejsnji skupni drzavi smo imeli samo eno zdravstveno zavarovalnico in je vse klapalo.

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.08.2019 ob 15:58 mes gost

      Ne vem ,zakaj ga ni ministra ,ali res nima toliko jajc,da bi čimprej ukinil to dopolnilno zavarovanje ?Vsi ministri preden so si nadeli krone so žlabudrali ,da se bodo potegovali in čimprej ukinili to zavarovanje .Nikoli nič od tega .Spomnim se ko je en minister izjavil češ na pogovoru so mu rekli če ukinete plačevanje dopolnilnega nam za to ponudite nekaj drugega .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 16:02 DF gost

        Poslanci ne pustijo. Najbolj poslanci Nove Slovenije in SDS. Vprasajte vasega Jozefa Horvata zakaj ni za to, da se te zavarovalnice ukinejo? Zakaj vsi skupaj tako serjejo po Mesecu in ostalim, ki si prizadevajo te zavarovalnice ukiniti?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.08.2019 ob 16:15 gost

      JOŽE HORVAT BIL POLEG PRI TOVARNI MURA IN ZAKAJ KAZENSKO NE ODGOVARJA TEMVEČ NAKLADA KOT POSLANEC. MISLI DA JE VSEVED JE PA NAVADNO GOBEZDALO. ISTO OLGA BELEC.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.08.2019 ob 20:10 dedi gost

      Jaz bom sedaj plačeval,osem procentov od svoje pokojnine,nekdo ki ima tiso ali več pokojnine,pa bo procentualno plačeval veliko manj.Da ne govorim o tistih ,z tristo evrov .

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 20:19 DF gost

        Voli ljudi, ki bodo to storili - ukinili te dodatno placilo, kjer zavarovalnice bogatijo, ljudje pa imamo zaradi tega slabso dostopnost do zdravstva. Nova Slovenija in SDS tega nikoli ne bosta storili.

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.08.2019 ob 20:42 DF gost

        Proti temu, da bi bogatejsi vec placevali sta bili stranki Nova Slovenija in SDS. Posebej glasen je bil Jozef Horvat. Vi ga se pa kar volite.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      07.08.2019 ob 12:38 dedi gost

      Janše in Horvata nebi nikoli volil,pa še potem ne.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.