https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Počitnice in prosti dnevi v prihajajočem šolskem letu

12.08.2019 ob 6:05  

Čez slab mesec dni se bo za šolarje začelo novo šolsko leto. V klopi bodo letos sedli 2. septembra, znani pa so tudi termini počitnic in prostih dni, ki jih čakajo v tem šolskem letu.

Jesenske počitnice, imenovane tudi krompirjeve počitnice, bodo letos med 28. oktobrom in 1. novembrom. Otroci bodo doma skupno devet dni, od sobote, 26. oktobra do nedelje 3. novembra.

Krajše »počitnice« pa bodo v tem času imeli tudi starši. Dan reformacije, 31. oktober, in dan spomina na mrtve, 1. november, letos namreč padeta na četrtek in petek, zato bodo imeli podaljšani vikend.

V novoletnem času bodo šolarji doma skoraj dva tedna, od 25. decembra do 5. januarja. Novoletne počitnice se bodo začele na dan Božiča in bodo tajale do 2. januarja. 3. januar, ki v letu 2020 pade na petek, pa je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport določilo kot pouka prost dan.

Zimske počitnice bodo v prihajajočem šolskem letu najprej dočakali učenci z zahodnega dela Slovenije, in sicer bodo doma med 17. In 21. februarjem. Zimske počitnice za učence z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški Potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Spodnjeposavske statističnih regije pa bodo teden kasneje, med 24. februarjem in 28. februarjem.

Naslednji prosti dan je velikonočni ponedeljek, ki bo 13. aprila. Aprila pa se začnejo tudi prvomajske počitnice, ki bodo med 27. aprilom in 1. majem. Otroci bodo doma od sobote, 25. aprila, do nedelje, 3. maja. Starše pa v tem času čakata dva podaljšana vikenda. 27. april, ko praznujemo dan boja proti okupatorju ter 1. maj, ko je praznik dela, bosta namreč padla na ponedeljek in petek.

Poletne počitnice pa bodo drugo leto med 26. junijem in 31. avgustom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.08.2019 ob 7:32 UČITELJ NAJ BO gost

      Pišete: "otroci bodo doma" kaj pa bodo za vraga, med tem časom delali učitelji in ves ostali kader LEPO BODO DOMA. Učitelj je res privilegiran poklic 4 mesece počitnic čez leto, ko pa delajo pa je delovni čas največ 6 šolskih ur na dan. Plača dobra, če ni štrajkajo in deci davajo negativen vzgled. In če to preračunaš idejo v penzijo z 30 let efektivne delovne dobe, vsi ostali pa moramo delati najmanj 40 let brez upoštevanja 6 let nadur. BRAVO DRŽAVA.

      13 64 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2019 ob 9:08 Odg gost

        Spoštovani, Resnično me zaboli, ko preberem takšne komentarje. Le čevlje sodi naj kopitar. Pa vam samo malce odkrijem, da delo učitelja ni tako fantastično kot je videti na prvi pogled: 1. Res je, pedagoških ur na dan ucitelj izvede priblizno 6. Pozabljate pa, da je potrebno na vsako uro zapisati pripravo, kako bo ura potekala, kaksni bodo cilji, kako se bo otroke za delo sploh motiviralo. Torej je poleg teh sestih ur se kar nekaj domacega administrativnega dela. 2. Res je, deluje kot da so ucitelji med pocitnicami ogromno doma ter koristijo strnjen dopust. Nihce pa ne pomisli, da morajo v delovnem casu razliko dopusta in pocitnic pridobiti z nadurami (organizacija prireditev, pogovorne ure, roditeljski sestanki, konference, razgovori z zunanjimi institucijami glede posameznega otroka s posebnimi potrebami, popravljanje testov, obvescanje starsev, vodenje projektov in drugih dejavnosti na soli, 24ur v pogonu v casu sole v naravi idr.) Morebitnih nadur, ki jih pridobi v casu sole, da si sploh lahko prisluži dopust, ne placa nihce. Prav tako v casu pouka ne morejo dobiti dopusta, to pomeni koristiti dopust v casu, ki ga predvideva solski koledar. 3. Omenili ste, da se zaposlijo prej, saj dobijo dodatek na delovno dobo. Poskusite vi vsak dan po 6 ur usmerjati, motivirati in voditi otroke iz razlicnih druzinskih ozadij, z razlicnimi potrebami ter se truditi, da bo vsak dosegel cilje, ki so zadani. 6 pedagoških ur dela v glasnem okolju, pri tem ucitelj izpostavlja zdravje svojih glasilk in sluha. Ko pride domov, njegovo delo še ni končano. Skrbi ga za Špelco, ki ji ne gre matematika, razmišlja o Juretu, kako bi mu ponovno razložil stavčne člene. Manjini starši se ločujejo, zato ga še ob večeru tare, kako ji ob tem pomagati, saj se je socialno odmaknila od sošolcev in tudi ocene so ji padle. Skrbi ga za vseh 28 otrok, s katerimi se srecuje cez dan. Ob tem mora marsikdaj pretrpeli kakšno verbalno žaljivko ali fizični napad kakšnega otroka, ki doma nima postavljenih meja in vedno znova izkazuje nespostovanje do ucitelja, ki ga mnogokrat slisi doma od starsev. In teh zal niti ni tako malo. Zdaj pa si predstavljajte delo v taksnem okolju 40 let. Zal mi je, da se ljudje ne zavedajo, da je izobrazba temelj vsakega poklica. Pri učiteljih se mnogokrat vidi le, koliko pocitnic imajo ter koliko pedagoskih ur izvedejo. Odnos odraslih do uciteljev otrokom daje zgled po katerem se ravnajo tudi v soli. Naj jim ta zgled da vedeti, da je izobrazba temelj za zivljenje pa ceprav to vkljucuje prenehanje javnega pljuvanja po uciteljih, ce tudi je Vase misljenje drugacno. S spostovanjem.

        101 7 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.08.2019 ob 9:07 Tina gost

      Vsak ima moznost postati ucitelj. Poskusaj, bodi par let in potem komentiraj. Ni ravno tako :)

      59 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2019 ob 11:04 UČITELJ NAJ BO gost

        TEBI Odg v odgovor: sam sem učitelj v penziji, in prosim te Odg ne nakladaj in zavajaj ker mi je delo učitelja mnogoboj poznano kot tebi z 5 dnevi izkušenj, to kar ti pišeš kar vse delaš kako se pripravljaš pa eno pa drugo je čista LAŽ. Tako bi moralo biti kot pišeš ampak NI na žalost. Ker če bi tako bilo kot ti praviš, potem se učenci doma ne bi morali vsak dan še individualno ali ob pomoči staršev še 3-4 ure učiti, ker jih vi novodobni učitelji v šoli NE NAUČITE trenuten način izobraževanja v Sloveniji je popolnoma zastarel, ker ste še zmeraj ostali pri tabli, kredi, zvesku, pisalu, klopi, 10 kg torbi itd. (kot pred 40 leti). Malo se seznani kakšno izobraževanje imajo recimo na Finskem, Švedskem pa ti bo vse jasno, tam se učenci ne učijo doma še 3 ure in pišejo naloge, ampak domače okolje imajo za sprostitev, igro. Na Finskem tudi ne more biti vsak učitelj, ki si to želi, ampak samo tisti, ki je za to sposoben.

        22 43 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2019 ob 11:42 gost

        UČITELJ NAJ BO..... tudi to je nakladanje, da si ti bil učitel. Če bi pa po kakšni pomoti res bil učitelj v kakšni cerkveni šoli, se pa Bog usmili tistih učencev, ki si jih ti učil. Tvoja slovnica, žalitev ljudi, ki se trudijo, nesprejemljiv pogled na življenje, laži,...... sramota od človeka si. Se pa da šolanje in delo v šoli spremeniti na bolje, a to ni v moči učiteljev in učitelji niso krivi za šolski sistem, ki ga imamo. Je pa ta šolski sistem dober, ker naši učenci na evropskih tekmovanjih dosegajo odlične rezultate. A tudi dobro se da spremeniti na boljše. Tebi je želja privatno šolstvo? Zakaj tega ne napišeš takoj? Ni potrebno, da žališ vse učitelje za dosego zgrešenih ciljev.

        41 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.08.2019 ob 13:42 gost

      kdo je tu vse učitelj je prav žalostno. pol njih dela z levo rokou,telko , da jim mine delovni čas

      8 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.08.2019 ob 15:54 Pohodnik gost

      Velike place za veliko prostih dni....

      2 32 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.08.2019 ob 18:57 Urska gost

      Korektno napisano Odg.... Pa še dopolnilo: dopust na srednji šoli smo začeli koristiti 8.7., končali pa 14.8....Zdaj pa računajte, vsi ki nimate pojma!!!!

      32 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2019 ob 20:22 UČITELJ VEČNO gost

        Učitelji ne prosite se gor, predobro vam je, ne poznam nobenega primera, ka bi kateri učitelj zapusto učenje pa šel delat "na boljše" ampak vztrajate na svojem - večni učitelji. Malo poskusite iti na trg delovne sile, da boste videli kak se tam kruh služi. Ne hodi se dalat ob 8 uri pa ob 13 domov. Sicer pa se vam bodo v kratkem namestili registratorji delovnega časa, zakaj bi vi bili izjema, in de plačilo po prisotnosti. Zdaj pa tak, če učite v šoli v najslabšem primeri 6 šolskih ur potem vam še dnevno ostane 3 ure za vašo ne vem sicer kako pripravo ker eno te isto učite večno. Po tej logiki bi se moral zdravnik pa še marsikdo drug pripravljati za operacijo 2 dni. Nimate nobenega ocenjevanja uspešnosti ni samo važno učiti ampak je potrebno naučiti, itd itd.

        7 29 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.08.2019 ob 19:20 gost

      Čujta vidva "učitelja", učitel=učitelj! Še enkrat oba nazaj v osnovno šolo.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.08.2019 ob 19:32 Urska gost

        Hehe, ne vem če bi pomagalo!! Enim pač ni pomoči! Je pa že Prešeren napisal:... "le čevlje sodi naj kopitar.."

        20 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.08.2019 ob 6:40 Pikica gost

      Nevem kaj imate vsi z učitelji? Če pravite, da je tako, potem ste morali študirat.... In danes bi bili 4 mesece doma. Prej bi bilo za razmišljat haha.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.08.2019 ob 10:42 'Cerkveni' gost

      Žalostno. A čista slovenska scena. Poskrbet sam zase, za drugega mu ni mar. Vsako delovno mesto ima svoje pluse in minuse. Pri vsakem delu se najdejo tisti, ki s srcem in predanostjo delajo z rezultati in drugi, ki se delajo, da delajo ali pa drugim kradejo zamisli in ideje, ter jih z možnostmi dobre komunikacije, hitro izkoristijo in predstavijo kot svoje. Definitivno pa se v gospodarskem svetu dogajajo drastične spremembe in se vsake toliko človek bori z navideznimi krizami, ki jih ustvarjajo ljudje, ki brezvestno opravljajo z ljudmi, ki se vsake toliko potem borijo s posledicami. Tega si ljudje v državnih službah sploh ne prestavljajo. Je pa žalostno, da se izgubja povezanost slovenskega naroda, smisel resničnih vrednot in s tem delovanja skupnosti, kot take. In sploh, da je dopustno sistemsko uničevanje slovenskih družin. Nesprejemanje in nestrpnost do ljudi, ki izhahajo iz vere, ki je prispevala k temu, da lahko govorimo svoj jezik in da smo to, kar smo. Slovenci. Ki nas skuša sedanji sistem popolnoma uničiti in ustvarja sisteme, ki niso človeški. Tako pač to je. Rdeč sistem je gospodarsko panogo vedno izrabil za svojo dobrobit in razdvajanje. Izrabil nasprotnomisleče ljudi, potem jih izničil.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      13.08.2019 ob 14:35 Gost gost

      Ni lahko biti učitelj, danes. Nespoštovanje poklica, naporno, hrupno okolje, popoldanske obveznosti, ki jih ni nikoli konca, kakšne počitnice so vedo samo tisti, ki učijo. Seveda Finski model. Pa smo tu in delati je treba kot narekujejo višji od nas! Občudujem vsakogar, ki vztraja!

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.08.2019 ob 0:30 Dani gost

      Sem učitelj. V šolstvu 15 let. Na svojem delovnem mestu dajem svoj maksimum. Včasih se mi zdi, da pregorevam. Velikokrat se vprašam, a mi je tega res treba. Pogosto mi pride na misel, da bi šel. Imam občutek, da se vsak dan borim. Vztrajam. Ne zaradi sistema. Gotovo ne zaradi plače. Vsak dan grem v službo zaradi učencev, ker verjamem, da jim lahko predam veliko znanja in jih vzpodbujam, da bodo izkoristili svoj potencial!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.08.2019 ob 15:44 Mimi gost

      Kakšne priprave ? Vse dobite na pladnji od založb-letne in dnevne priprave- še vodeo vsebine. Nič več ne pišete doma. 6 ur dela na dan? Larifari. Enkrat šest, drugič 2 uri na dan, tega pa ne poveste. Pa še o doprinosu- pišete si vse, še čas, ko greste na wc... Na bruhanje mi gre, ko berem vaše samopomilovanje.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.