https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

V Ljubljani odprli po Prekmurju poimenovani trg

19.08.2019 ob 21:00  

Danes so v Ljubljani, v križišču Poljanske ceste, Poljanskega nasipa in Rozmanove ulice, odprli Prekmurski trg.


Prekmurski trg so odprli ob 100. obletnici priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Po besedah prvega slovenskega predsednika Milana Kučana, je Prekmurje ob letošnjem okroglem jubileju zbudilo zanimanje za svojo posebno kulturo, jezik, zgodovino, za trdo življenje na prekmurski zemlji in za svojo posebno pot v skupno slovensko domovino.

Časi od tistih izpred sto let so se po Kučanovi oceni sicer bistveno spremenili. "Med drugim se je spremenilo tudi poznavanje tega posebnega dela slovenske domovine med Slovenci. Zdaj v Ljubljani dobro vedo, kje je Prekmurje in da tam živijo Slovenci. To vedo tudi po zaslugi mnogih Prekmurcev, ki jih je glavno mesto slovenske države s svojo odprtostjo ljubeznivo sprejelo medse," navaja Sta.

Po ocenah ljubljanskega župana Zorana Jankovića bo Prekmurski trg živel in bo tudi primeren za številne prireditve, ki jih imajo v Ljubljani. "Mislim, da bo prevzel eno pomembno vlogo," je dejal Jankovič.

Foto: Fb Aleksander Jevšek

Ob odprtju je zaigral prekmurski pevec Vlado Kreslin. Odprtja pa so se udeležili vidni predstavniki politike. Med njimi so bili predsednik republike Borut Pahor ter nekateri ministri in poslanci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2019 ob 22:09 menu gost

      Jevšek ni Prekmurec

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2019 ob 22:41 So what gost

      In?

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.08.2019 ob 7:35 gost

      "Hvala Ljubljančanom, hvala vsem Prekmurcem, ki živite in delujete v Ljubljani, hvala, da imate in nosite Prekmurje v srcu!" In NE hvala tebi, g. Jevšek, da se na žalost ljudje morajo vozit ter izseljevat v Ljubljano po kruh, ker VI in vam podobni župani ZAPIRAJO namesto da bi odprli kakšno delovno mesto.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.08.2019 ob 8:43 beltinčar gost

      E Vlado Kreslin z kom se družiš .

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.08.2019 ob 11:38 smeh gost

      Ta dva luterana se pa rada slikata

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.08.2019 ob 15:07 gost

      Ka bougi Kučan ma mogouče premalo penzijo ka mu te mij slovenski delavci plačamo frizejra. Kak ga je nej sran.?! Gnoj eden.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.08.2019 ob 18:06 gost

      Naj ga dajo NAGAČITI. Za drugo tak ni.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.