https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Na evropskem amaterskem prvenstvu odlični rezultati tropovskih kolesarjev

 

V mestu Žďár nad Sázavou na Češkem je od 23. do 26. junija 2011 potekalo evropsko prvenstvo za amaterske kolesarje, na katerem je nastopila tudi slovenska reprezentanca.

V četrtek je bil na sporedu kronometer v dolžini 19,7 km, na katerem sta odlično nastopila Igor Kopše s Ptuja in Dušan Hajdinjak iz Tropovcev, oba člana Teama Turbo Tropovci. Igor Kopše je med kolesarji do 39 let s časom 25:23,65 postal evropski podprvak, osvojil je 2. mesto, za zmagovalcem Nemcem Andreasom Ortnerjem je zaostal 19 sekund. Dušan Hajdinjak je s časom 26:38,94 osvojil tudi 7. mesto. Slovenci so na kronometru sicer osvojili tri srebrne medalje, dve v moški in eno v ženski konkurenci.

V nedeljo je bila na sporedu še 108 km dolga cestna dirka, na kateri so se kolesarji še enkrat pomerili za naslov evropskega amaterskegaprvaka. V kategoriji kolesarjev do 39 let je Dušan Hajdinjak, član Teama Turbo Tropovci, osvojil 6. mesto. Slovenci so na cestni dirki sicer osvojili eno medaljo in to zlato, evropska prvakinja med ženskami do 39 let je postala Andreja Jagodic.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. legenda57
      29.06.2011 ob 19:52 legenda57

      ČESTITKE VSEM!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.