https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes praznuje človekov najboljši prijatelj

26.08.2019 ob 13:35  

Danes, 26. avgusta obeležujemo svetovni dan psov, zato si danes zaslužijo še posebno pozornost in kakšen priboljšek.


Izvor človekovega najboljšega prijatelja sega že v davno prazgodovino. Ljudje in psi so si dolgih 140 stoletij delili vse - hrano in življenje. Vsa ta leta so psi zagnano pomagali človeku pri lovu in varovanju živine. V dolgi zgodovini so psi opravljali tudi vlogo vodnikov, čuvajev hiš in stanovanj, smetarjev, vojnih tovarišev, odigrali so pomembno vlogo pomočnikov pri psihoterapiji. Danes je pes v veliki večini človekov najboljši prijatelj in prvi človekov živalski družabnik, ki pa ima pomembno vlogo in je nepogrešljiv na marsikaterem področju.

Svetovni dan psov so prvič obeležili leta 2004, na ta dan pa praznujejo vse pasme, čistokrvni in mešančki ter služi kot pomoč pri spodbujanju javnosti, da spoznajo kako veliko število psov je potrebno rešiti vsako leto. Svetovni dan psov praznujejo družinski psi ter tisti, ki nesebično delajo, rešujejo življenja ter nas ohranjajo varne in v življenje prinašajo udobje.

26. avgust je razglašen za "Svetovni dan psov", in sicer od leta 2004, kjer se na ta dan poudarja pravica psov do veselega in varnega življenja.

Prav je, da svojim štirinožnim prijateljem namenjamo vsak dan pozornost, a naj bo današnji Svetovni dan psov priložnost, da se spomnimo tudi na vse tiste, ki nimajo sreče, da bi spali na svojem toplem kavču. Namreč slovenska zavetišča so polna zapuščenih psov, ki si zaslužijo svojo priložnost, da dokažejo, da lahko postanejo najboljši prijatelji in vam vračajo svojo hvaležnost z vedno mahajočim repkom.

Če pa nimate možnosti ponuditi dom psu pa lahko obiščete katero od slovenskih zavetišč ter jim poklonite nekaj, kar ne stane nič - svoj čas, jih sprehodite, jim poklonite kakšen priboljšek, ovratnico, povodec, odejo ali igračo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.08.2019 ob 19:52 gost

      KJE JE ČLANEK O MURI?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.08.2019 ob 21:42 DF gost

      Kuhar treba nam mura! Napiši komentar terezije Trejze. Ali pa pitaj nekoga na cesti.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.08.2019 ob 22:29 Strijc Džouže gost

      Df je pa peder

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.