https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mladi muraši na kvalifikacijski tekmi slovenske reprezentance

9.9.2019  

Poletje nas počasi zapušča, z jesenjo pa so se za šolske klopi vrnili šolarji, medtem ko so športni klubi že pričeli z novo sezono. Ravno novo šolsko leto  je bila glavna tematika petkove nogometne kvalifikacijske tekme za EP 2020 med reprezentancama Slovenije in Poljske, na kateri so v ljubljanskih Stožicah ob podpori NLB navijali tudi člani selekcij U11, U10 in U9 Nogometne šole Mura.


Skupno 2000 navijačev, med katerimi so bili tudi športni klubi, ki jih NLB podpira v okviru projekta Šport mladih, so z navijanjem ustvarili nepozabno vzdušje, naše fante popeljali do zmage, za otroke pa z ogledom tekme pripravili edinstveno izkušnjo.
Že sama pot v Ljubljano in zbiranje pred ljubljanskimi Stožicami je na murine varovance naredila prav poseben pečat. V rdečo odeti številni poljski navijači so med spremljevalce in otroke vlivali motivacijo za še glasnejše navijanje, pogled na stadion, ki se je vztrajno polnil, na igrišču pa je že bilo vse nared za igro reprezentantov, je med otroki stopnjevala pričakovanje po bližnjem srečanju z njihovimi idoli. Oblak, Iličič, Zajc in ostali nogometni junaki so namreč že s samim prihodom na igrišče pričeli našo dogodivščino.

Prvi polčas, prvi slovenski zadetek. Stožice, predvsem pa severna tribuna, ki jo je z lepo gesto napolnila Nova Ljubljanska banka, je ponorela. Otroški obrazi, ki med samo tekmo niso mogli skriti nervoze, so nemudoma postali nasmejani, veseli in ponosni. Kmalu za tem, v drugem polčasu, so postali še bolj. Navijanje se je stopnjevalo, otroci so postajali še bolj razigrani, vse do sodniškega piska, ki je bil tokrat v melodijah slovenske zmage. Hvaležni sponzorju za možnost ogleda reprezentančne tekme so se odpravili proti domu, spanca pa do jutranjih ur ni bilo, saj so otroci od navdušenja še kar prekipevali od energije.

Po izjavah otrok, ki že od malih nog živijo za nogomet, si lepšega začetka šolskega leta ne bi mogli predstavljati. Zmaga namreč zanje pomeni poistovetenje z njihovimi lastnimi cilji, športni idoli pa v trenutku postanejo še "večji". Tega se zavedajo tudi v NLB, kjer z veseljem že dolga leta podpirajo šport, peto leto zapored pa vodijo tudi lasten projekt NLB Šport mladih, v katerega so bili v sezoni 2018/2019 vključeni tudi v Nogometni šoli Mura. Z omenjenim projektom tako z NLB delijo isto vizijo, da mlade spodbujajo h gibanju in zdravem življenju, jih odvrnejo od računalnikov in jih ponovno usmerijo v naravo, na igrišča in telovadnice ter jih s športnimi vrednotami lažje pripravijo na vse, kar v življenju sledi.

Foto: Iztok Lazar

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.09.2019 ob 15:54 Anej gost

      Placati pa so si morali sami.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.09.2019 ob 17:38 DF gost

      Bodoče rezerve v NK Beltinci. Šimeni pa medtem uvaža raje klovne velikane. Gorički starši pa to podpirajo z tisuči evri ki jih vržejo not. Da lahko njihov mali nekaj malo kao brca za muro. I konec leta prinese klubski koledarčič.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.09.2019 ob 17:53 gost

      DF pridi da se ti poserem v gobec.svinja na roke napravljena.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.09.2019 ob 13:07 realni gost

      so še druge športe v ms. ;)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.09.2019 ob 20:03 čondraš gost

      Si videl Debeli ? 26.000 navijačev v Stožicah v razmaku 4-ih dni na dveh tekmah...boli ? Ali so se zopet "zmotili" pri štetju :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.