https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Soboški strelci s posodobitvijo v novo sezono!

Murska Sobota, 19.9.2019  

Soboško strelišče so okrog leta 1980 zgradili strelski privrženci v današnji zgradbi TVD Partizan na Mladinski ulici 3 v Murski Soboti. Po pripovedovanju, zapisih in dokumentih so člani društev prispevali ter zbirali material za postavitev samega objekta in tudi ureditev notranjosti. Večinski lastnik parcele in s tem tudi zgradbe je bilo sicer Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota, ki pa je pred časom po pogodbi o brezplačnem prenosu nepremičnin (eZK 1255/14) prenesla lastništvo na Mestno občino Murska Sobota.

Društva, ki so delovala od samega začetka na tem strelišču so bila: Noršinci, Pomurski tisk, ABC Pomurka, Černelavci, Graničar, SCT, Bakovci, Mura in Škorpijon. Strelišče je praktično v isti podobi že 40 let, vzdrževano toliko, kolikor je bilo v moči samih strelcev. Ker je glavnina strelske sezone ravno preko zime, imamo velike težave z ogrevanjem, ki je potratno. Na strelišču je bilo od samega začetka montirano 14 strelski linij, ki smo jih zadnja leta stalno popravljali, saj so enostavno zastarele in dotrajane. Tudi vsa druga notranja oprema je dotrajana. Stoli in mize se majejo, omare razpadajo. Ker se v strelišče dolgo ni vlagalo, je v nekem obdobju kar nekaj društev, ki so tu delovala odšlo „na svoje“ ali propadlo. Glede na rezultate ankete, ki so jo izvedli med člani, ki delujejo v M.Soboti so ugotovili, da je 82% anketiranih nezadovoljnih, oz. so mnenja da imajo druga strelska društva boljše pogoje. Večina jih je mnenja, da pogoji niso primerni, nekateri zaradi vsega tega žal razmišljajo tudi o odhodu. Mnoga manjša in manj uspešna društva po drugih občinah nas v razvoju in glede podpore svoje občine prehitevajo.

Na strelišču trenutno poleg ŠSD M.Sobota delujejo še SD Bakovci, DU M.Sobota, DPPP in DI M.Sobota. Med člani imajo več državnih prvakov, podprvakov, ekipne kadetske in pionirske državne prvake, mladinskega reprezentanta, ekipe, ki nastopajo v 1.B, 2. in 3. državni članski ligi. Mlajši nastopajo v državni pionirski, kadetski in mladinski ligi, prav vse kategorije pa po raznih regijskih ligah in tekmovanjih. Najboljši tekmujejo tudi na močnih mednarodnih turnirjih tako v Sloveniji, kot tudi v tujini (Zagreb, Beograd, Split, Smederevo, München, Györ, …).


"Ker želimo našim članom in vsem, ki na tem strelišču tekmujejo nuditi optimalne pogoje je bil že skrajni čas za spremembe, zato smo se podali na težko pot posodobitve strelišča. V mesecu septembru smo poprijeli za delo in v samo dveh tednih posodobili strelišče s 12 sodobnih Disag OpticScore elektronskimi tarčami, modernizirali strelski pult, zakitali in prebelili vse stene in posodobili razsvetljavo. Idej in načrtov nam ne zmanjka, saj smo z mislimi že pri naslednjem projektu. Glede na izpeljano pa upamo in računamo na večjo podporo, zadovoljstvo članov in večsmerne pozitivne učinke, ki bodo upamo vidni čimprej," je zapisal Simon Farkaš.

Foto: Simon Farkaš

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2020 ob 2:36 ZORAN gost

      Z ZRAČNO PUŠKO,SEM V O.Š STRELJAL,ZA S.D NORŠINCI. POZNAM,TAKRATNE POGOJE.ZANIMA ME,KAKO LAHKO,PRIDEM ZRAVEN?IMAM NOVO Z.P DIANA 4.5,SVOJE DIABOLO,TARČE. PROSIM,ČE MI POVESTE KAKO LAHKO,PRIDEM ZRAVEN,S. MESTA. L.p Z

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.